Dørmænd kommer lige ind fra gaden

På flere restaurationer har dørmændene slet ikke fået nogen form for uddannelse, før de bliver stillet i døren for at holde ro og orden.

»Det forekommer tit, at man tager folk ind fra gaden, der ikke har taget en uddannelse som dørmand. Det ser vi rundt omkring,« fortæller Martin Løvenhardt fra firmaet Nordic Security. At ansætte en ufaglært dørmand er i dag ulovligt og bliver straffet med en bøde. Men ifølge Martin Løvenhardt er bøden for lav, skriver Dato.

»Vi har hørt, at det koster 2-3.000 kr. i bøde. Det kunne man sagtens sætte op til 10.000 kr. for at komme det til livs,« siger han til dato.

Hos 3F Hotel og Restauration, som organiserer danske dørmænd, finder man det også uacceptabelt, at ansætte folk uden de rigtige faglige redskaber til at stå i døren.

»Det er helt uansvarligt efter vores opfattelse. På den måde skaber ejeren problemer for sig selv, dørmændene og gæsterne.

Hvis situationen pludselig eskalerer, så kan det jo i værste fald gå ud over gæsterne. Vi ved at det har været et stort problem før i tiden, men mange er heldigvis begyndt at ansætte uddannede dørmænd,« siger Jan Mathiesen, næstformand hos 3F Hotel og Restauration.

Kilde: Dato