Døm ikke økonomichefen på privatøkonomien

Så længe virksomhedens økonomi stadig ser ud til at blive forsvarligt styret, bør tilliden til virksomhedens økonomichef ikke lide et knæk.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pak mistænksomheden væk og ræk hånden frem for at hjælpe økonomichefen, hvis han i sit privatliv er kommet i økonomisk uføre.

Sådan lyder rådet fra ledelsesrådgiver Nikoline Meyer, Lederne, i Ugens Dilemma på Business.dk, hvor din ellers dygtige økonomichef Bent, kommer til dig som administrerende direktør, fordi han er tæt på at havne i RKI.

Virksomhedens økonomi ser ud til at være sund, og derfor har der ikke hidtil været anledning til at være bekymret for Bents evner som økonomiansvarlig. At hans egen privatøkonomi nu sejler, giver ikke grund til at blive skeptisk over for, om han udfører sit job godt nok.

»Økonomichefen har til dato udført sit arbejde upåklageligt. Der er derfor ingen grund til at betvivle, at han også fremover vil være en engageret leder i virksomheden, der varetager sit job på en tilfredsstillende måde,« siger Nikoline Meyer, der derfor afviser, at løsningen på dilemmaet skulle være at afskedige økonomichefen ved først givne lejlighed. Helt at blande sig uden om, er dog heller ikke den rette løsning, mener hun. I stedet skal den administrerende direktør tilbyde sin hjælp.

Hjælp til selvhjælp

»Det har stor betydning, at en god medarbejder oplever støtte, når der er udfordringer i livet, hvad enten det drejer sig om udfordringer på jobbet eller i privatlivet,« siger Nikoline Meyer, der derfor anbefaler løsning 3.

»Her kan den administrerende direktør høre fra økonomichefen selv, hvordan han vurderer sin situation, og hvordan han ser løsninger på samme. Det handler om at lave en realistisk plan, så økonomichefen igen kan komme på rette køl med sin privatøkonomi, inden han ender i RKI-registeret,« siger ledelsesrådgiveren, der fortsætter:

»Jeg ser den konkrete situation som et signal om, at økonomichefen er »væltet« for en stund. Derfor er det også væsentligt at signalere, at man som chef støtter op om vedkommende, så han kan komme videre i sit liv.«