Djøf advarer mod politisk overbud i flyttediskussion

Det kan være fornuftigt at flytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen, mener Djøf, der dog opfordrer politikerne til at tænke sig godt om, inden flyttekasserne bestilles.

»Man skal passe på, at der ikke går overbud i den politiske debat om spørgsmålet. Hver gang en konkret arbejdsplads trækkes frem, skaber det nervøsitet og usikkerhed blandt medarbejderne,« siger Lars Qvistgaard, der er formand for Djøf Offentlig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Det kan give god mening at flytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen, men politikerne skal slå koldt vand i blodet.

Sådan lyder det fra den faglige organisation Djøf, efter Dansk Folkeparti har udpeget 12 statslige arbejdspladser, som partiet vil flytte til provinsen.

Flere af Djøfs medlemmer ville nemlig stå for skud, hvis udflytningerne blev en realitet.

»Man skal passe på, at der ikke går overbud i den politiske debat om spørgsmålet. Hver gang en konkret arbejdsplads trækkes frem, skaber det nervøsitet og usikkerhed blandt medarbejderne,« siger Lars Qvistgaard, der er formand for Djøf Offentlig.

Han opfordrer politikerne til at fundere en eventuel udflytning på »solide faglige og økonomiske overvejelser« og understreger desuden, at lokalsamfundene skal tænkes med.

»Det er åbenlyst, at en udflytning af statslige arbejdspladser under de rette vilkår kan understøtte en lokal erhvervsudvikling. Derfor er det også vigtigt, at de statslige arbejdspladser bedst muligt spiller sammen med de lokale erhvervsmæssige styrkepositioner,« siger Lars Qvistgaard.

Dansk Folkeparti mener, at det er oplagt at flytte blandt andet Banedanmark, Søfartsstyrelsen og Naturstyrelsen til provinsen. Lars Qvistgaard understreger, at der er flere hensyn at tage, når talen falder på flytning af arbejdspladser.

»Det handler også om at fastholde den viden, som institutionerne har opbygget, fordi de forventes at levere service af høj kvalitet fra dag ét efter en flytning. Derfor kan man ikke se helt bort fra, at en beslutning om at flytte en stor arbejdsplads berører mange medarbejdere og deres familier,« siger Djøf-formanden.

Regeringen har tidligere bebudet, at den er klar med en samlet plan for udflytning af statslige arbejdspladser i løbet af sensommeren.

»Den plan ser vi frem til at se, og som organisation vil vi selvfølgelig bidrage med vores input til, hvad der skal til, hvis politisk ønsket udflytning skal blive en succes,« siger Lars Qvistgaard.