Direktørs døde mor stjålet

Ukendte dyreaktivister har stjålet en urne med de jordiske rester af moderen til direktøren for et schweizisk medicinalfirma. Mandag blev hans sommerhus brændt ned

Foto: Scanpix. Daniel Vasella - direktør i medicinalselskabet Novartis.
Læs mere
Fold sammen
I 2001 mistede direktøren for medicinalfirmaet Novartis sin moder.

Liget blev brændt, og urnen sat i jorden. Og her lå den så ind til i sidste uge, hvor forbipasserende blev mødt af et chokerende syn.Urnen var gravet op, og på gravstenen stod der med graffiti skrevet:

"Drop HLS nu."

HLS er navnet på det britiske medicinalfirma Huntingdon Life Sciences, der er Europas største udøver af dyreforsøg, skriver nyhedsbureauet AP ifølge epn.dk.

Sommerhus brændt ned
Mandag blev direktøren, Daniel Vasella, så udsat for ny chikane, da hans sommerhus i Østrig blev forsøgt brændt ned.

Ingen har taget ansvaret for hændelserne, men politiet arbejder på at finde gerningsmændene blandt militante dyreaktivister.

Schweiziske medier oplyser, at dyreaktivister i den seneste tid også har angrebet selskabet Novatis ved andre lejligheder. I Frankrig er blandt andet selskabets sportscenter og flere biler brændt ned.

Det er ikke en ny taktik for militante dyreaktivister at stjæle lig.

I oktober 2004 tog gruppen Animal Rights Militia ansvaret for at stjæle en urne fra en grav tilhørende en svigermor til en britisk landmand, der solgte grise til HLS.

Ifølge det føderale politi i Schweiz er hver sjette voldelige forbrydelse blandt militante foretaget af dyreaktivister.