Direktøren bag en af verdens bedste restauranter

Talent 100: Thomas Østergaard Bagge, 34 år, direktør, Restaurant 108

Thomas Østergaard
Thomas Østergaard Bagge er direktør for den københavnske Restaurant 108. Fold sammen
Læs mere

Kategori: Forretningsudvikling

I sin første opstart af en restaurant har Thomas Østergaard Bagge leveret store resultater. De første tre år er Restaurant 108 blevet tildelt en Michelin-stjerne alle årene, skabt millionoverskud i 2018 og rykket ind på listen over verdens 100 bedste restauranter.

Det har krævet en masse hårdt arbejde og tilpasninger undervejs.

»108 skulle som bistro være et alternativ til vores søsterrestaurant Noma, hvor man bl.a. kunne komme ind fra gaden uden en reservation og få et bord. Men Michelin-stjernen ændrede folks forventninger til os. Så vi har været nødt til at fortsætte med at udvikle os,« siger Bagge, som læser en master i forretningsudvikling på CBS.

På papiret har han måske stået lidt i skyggen af andre, fordi det ofte er køkkenet, der bliver fremhævet på en restaurant, siger chefkok på Restaurant 108, Kristian Baumann.

Men det er en fejl, mener han.

»Thomas var med fra starten og har en enormt god evne til at se alt fra en anden side. Han siger fra, når han ikke mener, noget er en god idé, men er samtidig god til at forstå andres synspunkter. Det har været med til at skabe en god restaurant her.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.