Direktør efter Farvergade-nederlag til 100 mio. kr.: »Tid til at se fremad«

Bevidst spekulation i refusioner for ledige koster Københavns Kommune mere end 100 mio. kr. »Det er tid til at se fremad,« siger den ansvarlige direktør.

Jobcenter i Farvergade 10 tæt på Københavns Rådhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Kommune har tabt mere end 100 millioner kroner i forbindelse med den såkaldte Farvergade-sag, hvor kommunen har lidt nederlag i både Landsretten og Højesteret.

Begge retsinstanser har slået fast, at det var i strid med reglerne, da topfolk i kommunen trods interne advarsler valgte at hæve den højeste statslige refusion for et skrabet aktiveringsprojekt i Farvergade.

Den ulovlige aktiveringsmodel blev gennemtrumfet af den daværende tremands-direktion i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, selvom en embedsmand havde advaret de tre om, at ordningen var i strid med loven.

Tidligere administrerende direktør Morten Binder, er i dag direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (tidligere Arbejdsmarkedsstyrelsen), der har været kommunens modpart i sagen. Hans tidligere kollega i direktionen, Thomas Thellersen Børner, er i dag direktør Sekretariat & Jura i DSB.

Den eneste tilbageværende direktør fra dengang, Kaj Ove Christiansen, udtaler i en pressemeddelelse, at kommunen tager afgørelsen til efterretning.

»Sagen var meget principiel for kommunerne og KL. Nu er sagen afgjort, og det er tid til at se fremad. Sagen er fra 2010 og har ikke nogen konsekvenser for ledige københavnere,« siger Kaj Ove Christiansen.

Det var advokat og partner fra Horten, Anders Valentiner-Branth, der har ført sagen for kommunen i både Landsretten og Højesteret.

»Jeg er selvfølgelig overrasket over dommens udfald, men lige som min klient tager jeg den til efterretning. Det var en meget principiel sag, og jeg anbefalede derfor min klient, at sagen skulle prøves.«.