Digital magi epokegørende for konferencer

Den traditionelle konference eller mødeaktivitet kan lade folk skuffede tilbage, når tæppet falder, for hvad fik man egentlig med sig? De digitale muligheder kan ændre det scenario, skabe engagement og vække konferencer og møder til live på ny.

Jens Peter Weinreich fra Eventbuizz i kontoret på Vesterbro i København. Herfra styres også en udviklingsafdeling i Pakistan. Foto: Simon Læssøe Fold sammen
Læs mere

Det er et nervepirrende øjeblik: Om lidt bliver holdningen blandt flere hundrede konferencegæster blæst op på skærmen foran formanden efter en hurtig afstemning på mobiltelefonen. Er der konsensus? Er man allerede nu nået til enighed og kan udnytte tiden resten af dagen til at videreudvikle beslutningen? En særdeles tidsbesparende øvelse på nogle konferencer.

Det var denne funktion afstemningsmodulet som Jens Peter Weinreich for alvor kunne se effekten af, da han for to år siden spændt afprøvede den app, der i dag hedder Eventbuizz, til en konference med Kofi Annan på CBS.

»Den kunne noget – det var helt tydeligt. Derudover kunne man via app’en skrive spørgsmål til Kofi Annan, som han så svarede på, efter at de var blevet sorteret og valgt ud af journalist Steffen Kretz, som var ordstyrer. Afstemningsmuligheden betyder, at man lynhurtigt kan blive enige om nogle ting og spare sig selv og andre for mange efterfølgende debatter, og det er noget af den magi, der ligger i app’en,« siger Jens Peter Weinreich, der er medstifter og direktør i Eventbuizz.

Derfra startede udviklingen af app’en, der i dag har en lang række andre funktioner, som ifølge Jens Peter Weinreich gør planlægningen og udførelsen af en konference eller en anden form for møde langt lettere, og samtidig gør deltagerne mere engagerede.

»Vi er i gang med at skabe et nyt rum for konferencer, hvor folk engagerer sig og møder relevante mennesker, og det kan både ske før, under og efter konferencen. Derudover er det langt mere effektivt for planlæggerne af konferencen at bruge systemet. Det er på mange måder en kæmpe gevinst,« siger Jens Peter Weinreich.

Han var i starten af 1990erne med til at starte det internationale reklamebureau, Saatchi & Saatchi, her i Danmark, og har blandt andet været kommunikationschef i Sonofon, og han har selv været til utallige konferencer, hvor udbyttet gang på gang var skuffende, og det var her, at den oprindelige idé startede.

Det hele foregår ude i »skyen«

Helt konkret køber man sig adgang til Eventbuizz app’en via sin computer og får adgang til et »Eventcenter«, som er hjertet i hele processen. Det er herfra, at alt pumpes ud og giver liv til de funktioner, man vælger, at ens app skal indeholde. Når man har oprettet sin app og har lavet en tilmeldingsside på nettet ud fra en skabelon, hvor man kan sætte logo og billede ind, sender man en invitation ud til deltagerne, som derefter kan melde sig til via et link, enten på deres computer eller på mobiltelefonen. Arrangøren skal ikke installere noget på computeren – det hele foregår ude i »skyen«.

Når man som deltager melder sig til, så kan man hente oplysninger fra sin LinkedIn-profil og dermed hurtigt få billede, stilling osv. ind under sit navn som deltager – et vigtigt element, hvis man senere vil netværke med relevante personer.

Arrangøren kan lægge et program ind på app’en, skrive om de forskellige foredragsholdere, give mulighed for business dating, hvor man for eksempel ud fra kriterier kan gruppere folk inden for samme felt. Derfra kan de arrangere at mødes under konferencen, eller de kan chatte med hinanden via app’en. Der er desuden mulighed for at lægge dokumenter ind, give plads til sponsorer, lægge nyheder ud, som nævnt lave meningsmålinger med hurtige resultater – og deltagerne kan stille spørgsmål til foredragsholderne. Derudover kan man lægge praktisk information ind og interagere på de sociale medier.

Mulighederne er mange, og det kan virke overvældende, men ifølge Jens Peter Weinreich er de fleste organisationer sat ind i mulighederne efter en time eller to og kan selv gå i gang. Han understreger, at det langt fra er alle, der har behov for alle muligheder.

Vi kan også bare gøre, som vi plejer…

»Man kan selvfølgelig også vælge at sige business as usual og lade være med at engagere sig i de nye digitale muligheder, men dermed siger man også, at man ikke vil have et arrangement, der er stærkere, end det man tidligere har haft – ud fra en betragtning om, at det kan man ikke finde ud af. Problemet er bare, at man er nødt til at starte nu for at være med,« siger Jens Peter Weinreich og tilføjer, at fordelen ved Eventbuizz er, at den er så nem at bruge – det er noget, som kunderne vender tilbage til og roser.

Den første kunde, der prøvede Eventbuizz, var Nordea og senere er DJØF, Ingeniør­foreningen, Novozymes og andre kommet til.

»Det har været en kæmpe tilfredsstillelse at blive bekræftet i de tanker, vi havde. Vi har skabt et dansk system, som har et stort internationalt potentiale, og vi er på vej til at rulle Eventbuizz ud i Norden. Vores plan er at få fodfæste i Europa – og det er vi godt i gang med,« siger medstifteren af Eventbuizz og tilføjer, at der findes stærke konkurrenter på markedet, hvilket især er tilfældet i USA.

»Vi kan måle os med de dygtigste derovre, og det går meget stærkt der. Men man har en anden tilgang til det i USA, fordi man er langt mere kommercialiseret og direkte. Vi er mere rolige og diskrete med Eventbuizz og har en anden form for respekt, og det gør, at vi passer godt ind i Europa.«

Selv om app’en er født i Danmark, så har man via de to partnere i Eventbuizz med pakistanske rødder, en stærk »udviklingsmuskel« i Pakistan, som Jens Peter Weinreich udtrykker det, hvor der sidder ti mand og arbejder på videreudviklingen af app’en.