DI savner hjælp fra integrationssløve kommuner

Selv om flere flygtninge erklæres jobparate, savner virksomhederne stadig hjælp fra en række sløve kommuner.

ARKIVFOTO 2016 af Ismaeil Akram Ismaeil fra Syrien arbejder for Skou Gruppen som arbejdsmand. Han vil gerne uddannes som tømrer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Selv om langt flere flygtninge og familiesammenførte bliver erklæret jobparate, er der stor forskel på, hvor meget kommunerne får ud af den udvikling. Det siger Steen Nielsen, der er underdirektør i Dansk Industri.

- Der er ret stor forskel på, hvor ivrige kommunerne er med at hjælpe flygtninge i gang. Vi ønsker, at de kommuner, der ikke gør så meget, tager det mere til sig, siger han.

Underdirektøren peger samtidig på, at flere af de personer, der kommer i virksomhedspraktik, senere kommer i beskæftigelse.

Derfor retter han en klar appel til de kommuner, hvor virksomheder står klar til at ansætte flygtninge.

- De kan sørge for at hjælpe med at finde nogle flygtninge til virksomhederne. Der er en hel del kommuner, som ikke er særligt hjælpsomme med det, siger Steen Nielsen

- Hvis kommunen ikke selv har flygtninge, bør den hjælpe med at hente flygtninge i andre kommuner, når der står en virksomhed klar til at tage flygtninge.

Andelen af personer i virksomhedspraktik, der er senere er overgået fra offentlig forsørgelse til at få en lønseddel fra en virksomhed, er steget til over hver femte.