DI: God grund til at øge antallet af timer i folkeskolen

En længere skoledag skal være med til at give eleverne endnu mere udbytte af den tid, de bruger i skolen, lyder det fra Dansk Industri.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En længere skoledag skal være med til at give eleverne endnu mere udbytte af den tid, de bruger i skolen, lyder det fra Dansk Industri.

Dog skal timerne bruges fornuftigt, mener underdirektør i Dansk Industri Charlotte Rønhof.

»Det er rigtig, at der i forbindelse med reformen, blev talt om gennemsnitlige skoledage, og skolerne har et ansvar for at sammensætte skoledagen, så den ikke bliver længere end højst nødvendigt. Men det vigtigste er at de timer, som eleverne bruger på skolen også giver dem undervisning og læring af høj kvalitet,« siger underdirektør i en skriftlig kommentar og fortsætter:

»Selvfølgeligt skal man lytte til forældrene, men de godt 500 forældre, som er kritiske i Skole og Forældres undersøgelse, skal holdes op imod eleverne trivselsundersøgelse, der ikke viser nogle store ændringer i eleverne tilfredshed.«

Udmeldingen kommer efter, at en ny rundspørge har vist, at halvdelen af forældrene er utilfredse med de længere skoledage, der er et resultat af folkeskolereformen.