DFDS mister sin kassemester

Økonomi- og finansdirektør Christian Merrild forlader efter eget ønske DFDS til april. Samtidig udvides koncernledelsen med Björn Petrusson, der skal styrke virksomhedens fokus på salg.

Afgående finansdirektør Christian Merrild Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
”Jeg har været meget privilegeret og har haft 16 gode år i DFDS. Men allerede for flere år siden besluttede jeg, at jeg ville stoppe som økonomidirektør, når jeg nåede frem til midten af halvtredserne for at realisere nogle af mine livsdrømme. Derfor er jeg heller ikke på vej til et andet job som økonomidirektør," siger Christian Merrild, og understreger, at der ikke er nogen forbindelse med ændringerne i den nye ejerstruktur i selskabet.

"Det er godt for DFDS, at DSV er kommet ind i ejerkredsen. Jeg tror, at det vil styrke selskabets udvikling og skabe grundlag for øget vækst,” siger Christian Merrild.

I forbindelse med Merrilds afgang bliver koncernledelsen i DFDS udvidet for at styrke den kommercielle fokus for fragtaktiviteterne. Det betyder, at koncernensansvarlige for Freight Sales Solutions og direktør for datterselskabet DFDS TorLine i Sverige, Björn Petrusson, indtræder som nyt medlem af koncernledelsen,hvor han får titel af Executive Vice President, Sales & Marketing.

Koncernledelsen består herefter af Niels Smedegaard som CEO samt af de seksExecutive Vice Presidents: Christian Merrild (CFO) frem til april 2009, PederGellert Pedersen (Ro-Ro Shipping og Terminal Services), Carsten Jensen(Passenger Shipping), Ole Sehested (Container Shipping og Trailer Services),Henrik Holck (HR) samt nu Björn Petrusson (Sales).