Det vil aldrig være det samme job, man kommer tilbage til

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

I sidste uges dilemma på business.dk var Jakob i tvivl om, hvad han skulle gøre, da han et halvt år efter sin afskedigelse får tilbuddet om at komme tilbage til sin gamle stilling. Jakobs daværende chef begrundede afskedigelsen med, at deres arbejdsmetoder var for forskellige. Der er nu tiltrådt en ny chef, som ønsker Jakob tilbage, da de søger en afdelingsleder med kendskab til de projekter, afdelingen har gang i.

Jakobs første indskydelse er at takke ja, men han frygter, at det bliver svært at komme tilbage.

Inden Jakob takker ja til jobbet, er det meget vigtigt, at han tager sine forbehold, mener ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm.

»Der er ofte følelser involveret i forbindelse med en afskedigelse. Så det er vigtigt, at Jakob er afklaret og kan isolere afskedigelsen til forholdet mellem ham og sin tidligere chef. Yderligere kan det være svært at vende tilbage som leder efter en afskedigelse, og han risikerer, at der har været snak i krogene. Han skal derfor forberede sig på at skulle genetablere sit forhold til de tidligere kollegaer,« siger Birgitte Alstrøm.Birgitte Alstrøm forklarer, hvordan folk i langt de fleste tilfælde ville takke nej til en genansættelse i præcis samme stilling, da det er for risikabelt.

»Det er meget vigtigt, at han tager jobbet, fordi han ser en mulighed for at kunne udvikle sig personligt og ikke blot, fordi det virker nemt. Der kan være mange udfordringer, og det vil aldrig være det samme job, han kommer tilbage til,« siger ledelsesrådgiveren.

Hvis han virkelig gerne vil tilbage, foreslår Birgitte Alstrøm, at han giver det en chance, men evaluerer det som et nyt job. Hun peger derfor på løsning nummer 1.