»Det skal være slut med at sidde i kvindegrupper og skælde ud på mændene«

Medlemmerne strømmer til karrierenetværket Berlingske Businesskvinder, der inviterer til nyt introduktionsmøde på Berlingske 24. april.

Introduktionsmødet på Berlingske i februar. Fra venstre: Lisbeth Olesen, Sofie Hinløv, Vibeke Hartkorn og Dorthe Harding Keilberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

100 engagerede, professionelle kvinder, der aktivt arbejder sammen for at komme videre i karrieren. Det er profilen på de 100 medlemmer i karrierenetværket Berlingske Businesskvinder, der blev etableret i februar i år. Netværket har medlemmer fra en bred palette af store og små selskaber, og alt tyder på, at både timingen og konceptet rammer et behov.

Diversitet er et nøgleord i netværket, og det skal tages helt bogstaveligt:

»Det, der gør dette netværk unikt, er, at vi er flere generationer af karrierekvinder, som kan inspirere og udfordre hinanden. I andre netværk møder du samme aldersgruppe og samme positionsniveau. Vi skal passe på, at vi ikke gør den fejl, at vi finder sammen med dem, der ligner os selv,« siger Vibeke Hartkorn, kommunikationsrådgiver og medlem af netværkets Advisory Board.

Dorthe Harding Keilberg, partner hos Deloitte Consulting, forklarer sit medlemskab af netværket med, at hun selv har fået hjælp gennem karrieren, og at hun nu ønsker at give det videre til andre kvinder.

Læs mere om netværket her

Nyt intromøde på Berlingske

Berlingske Businesskvinder er stiftet af Pia Fuglsang Bach, community redaktør På Berlingske, og Eva Riedel, Disruptive Communication, leder af netværket.

 

»Jeg har fået daglige henvendelser, siden vi etablerede Berlingske Businesskvinder, og tiden er nu inde til at holde endnu et introduktionsmøde for alle, der gik ikke kunne deltage i februar - og for alle, der ikke kender netværket endnu,« siger Eva Riedel.

introduktionsmødet vil Marianne Egelund Siig, Head of Diversity i Nordea, fortælle om mange af de myter, der eksisterer i ligestillingsdebatten holdt om mod data og fakta. Marianne Egelund Siig er fast blogger på Berlingske Business under overskriften »Det Nordiske Mysterium«. Overskriften er hentet fra The Economist, der i 2014 påpegende paradokset i, at Norden - der ligger i ligestillingens superliga - har store udfordringer med den kønsmæssige fordeling på ledelsesniveauerne.

Fyn og Jylland kalder
Netværksgrupperne i Berlingske Businesskvinder mødes indtil videre kun i Storkøbenhavn, men Eva Riedel fortæller, at hun har fået en del henvendelser fra kvinder på Fyn og i Jylland, som har efterspurgt netværket.

»Hvis interessen er stor nok, er vi klar til at udbyde Berlingske Businesskvinder i hele landet, så jeg opfordrer alle til at henvende sig,« siger Eva Riedel.

Berlingske Businesskvinder er et betalingsnetværk, men i den billige ende sammenlignet med andre faciliterede netværk.

»At være del af et professionelt netværk som Berlingske Businesskvinder er en investering i både karriere og selvudvikling,« siger Sascha Amarasinha, ejer af Respond og medlem af Advisory Board.

Et af hendes argumenter for at deltage i netværket lyder:

»Det skal være slut med at sidde i kvindegrupper og skælde ud på mændene, som ikke er der. Vi skal finde nye strategier til at handle og forhandle. Til fælles bedste.«

Du kan tilmelde dig introduktionsmødet her

Det koster 6.000 kr. ekskl. om året for et medlemskab af Berlingske Businesskvinder