»Det har været svært at holde niveauet«

Medietrykket har været massivt på Danske Bank, der suser helt ned på en 41. plads i årets PR-barometer.

Kenni Leth, pressechef i Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En mere af slagsen. Hos Danske Bank er de efterhånden ved at være vant til dårlige placeringer i diverse målinger.

»Hvis vi ser på de omdømmemålinger, der har været det seneste halve til hele år, er denne måling meget i tråd. Det afspejler den situation, banken har været i med en marketingkampagne, der ikke ramte skiven, og den blæst, der har været om kundeprogrammet – foruden den fornyede interesse for bankens rolle i finanskrisen, som har ribbet lidt op i gamle udfordringer,« siger pressechef Kenni Leth.

Senest har Rangvid-udvalgets ekspertrapport om finanskrisen sat ekstra fokus på bankens rolle, men den har været debatteret længe i medierne. Sammen med den øvrige kritik af banken har det været med til at skubbe den ned fra en 18. til en 41. plads i år, vurderer Kenni Leth.

»Det ville næsten være mærkeligt, hvis det ikke påvirkede journalisternes bedømmelse af os.«

Det er især journalisternes vurdering af bankens topledelse og image, der trækker ned. Kenni Leth hæfter sig ved, at vurderingen af bankens kommunikationsafdeling, isoleret set, er forholdsvis god. På det felt er banken blandt den bedst bedømte tredjedel af virksomhederne. Dog bedømmes også bankens kommunikation noget dårligere end sidste år:

»For os er det helt afgørende at have et godt forhold til journalisterne, og vi forstår, at banken er interessant for mange. Men med den mediestorm, vi har været ude i, har vi haft svært ved at opretholde det sædvanlige serviceniveau. Det har ikke altid været muligt godt nok at efterleve vores mål om at være åbne, transparente og tilgængelige,« siger Kenni Leth.

Han lover, at man fortsat vil forfølge det mål under den nye direktør Thomas Borgen, og både håber og tror, at det vil kunne aflæses i næste års PR-barometer.

»Vi skal have forbedret bankens generelle omdømme. Så er vi overbeviste om, at det øvrige følger med.«