»Det gælder om at være ydmyg og åben«

Bodil Svensson fik sit første job hos Skat. Ved job- samtalen gælder det om at brænde igennem personligt, men man skal også være ydmyg, mener Bodil Svensson.

Bodil Svensson føler sig heldig, fordi hun har fået job hos Skat. Foto: Michael Bothager
Læs mere
Fold sammen

Dan dig et overblik og lad vær med at være for kritisk. Hvis der bare er det mindste ved jobbet, der er interessant, gælder det om at søge det.Sådan lyder det fra Bodil Svensson. Hun blev færdig i oktober sidste år og er i dag fuldmægtig i Skat. Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet, men det er ikke et rent »jurajob«, hun har hos Skat. Hun kalder selv jobbet en slags »blækspruttestilling«, men med juraelementer.

Hun indledte jobsøgningen, mens hun skrev det afsluttende speciale. Halv tid med at skrive speciale og halv tid med at søge job. Hun fik jobbet hos Skat nogle uger før, hun skulle afleverede specialet og mener, at personligheden var en af de afgørende punkter, som skaffede hende jobbet.

»Jeg synes selv, at jeg havde en god ansættelsessamtale. Jeg var ydmyg og åben. Jeg skulle passe ind i deres rutiner. Det gælder om at brænde igennem rent personligt, men omvendt også at vise, at mine kommende chefer havde en større viden på området, end jeg selv havde,« siger Bodil Svensson, der erkender, at det var svært at få det hele til at hænge sammen med både at skrive speciale og samtidig søge job.

»Det var et halvt år, hvor der ikke var så meget tid til venner og familie. Det var noget, jeg var nødt til at gøre. Skrækscenariet var, at jeg havde læst i så lang tid og så ikke havde noget at lave, når jeg var færdig. Men det var svært at planlægge dagen og finde ud af, hvad der var vigtigst – søge job eller skrive speciale,« siger Bodil Svensson.

»Jeg fandt nogle job, der var interessante og fandt ud af, hvornår der var deadline på at søge dem. Det arbejdede jeg så ud fra,« siger Bodil Svensson.

Var heldig

Hun fremhæver, at det er lidt en tilfældighed, at det blev et job inden for det offentlige. Hun søgte alt, hvad hun syntes var bare lidt interessant, og ikke kun stillinger, som passede perfekt med hendes uddannelse. Hun søgte ikke uopfordret, fordi der var jobopslag nok at gå efter.

Hun ved ikke, hvor mange ansøgere, der var til den stilling, hun endte med at få.

»Jeg var heldig og havde været til samtale om et andet job, hvor der var mange ansøgere. Gennem det blev jeg kaldt til samtale i mit nuværende job. Og jeg er godt tilfreds. Jeg er temmelig stolt af at blive taget alvorligt. Når man kommer frisk fra universitetet, er det spørgsmålet, om der er nogen, der vil høre på det, man siger. Det mener jeg, at der er,« siger Bodil Svensson.