»Det gælder om at have fingeren på pulsen«

Peter Fauerholdt Thommesen er advokat og underviser samtidig som ekstern lektor i international handelsret ved CBS og Københavns Universitet. Mest fordi det er sjovt.

Peter Thommesen er advokat i Viltoft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Peter Fauerholdt Thommesen tager telefonen har han dårlig tid til at tale. Han skal ud ad døren. Om en time begynder undervisningen på CBS for en gruppe BAere i international handelsret. En lektion, hvor Peter Fauerholdt Thommesen er underviseren.

»Jeg gør det, fordi det er sjovt,« siger han efter lektionen,

»Når man står foran en flok af interesserede og studerende, er det sjovt og inspirerende at undervise.«

Den 33-årige advokat har været ekstern lektor siden 2008. Først på Københavns Universitet og siden også på CBS. Det har med Peter Fauerholdt Thommesens ord altid været lysten, der drev værket, men med tiden har han tilegnet sig ting, som han også kan bruge uden for forelæsningssalen.

»Det er en god øvelse at skulle stå og forklare en kompliceret problemstilling på en letforståelig måde. I jobbet som advokat handler det langt hen af vejen om at kunne kommunikere sit budskab – enten til en dommer, i en kontrakt eller under en forhandling. Der er det vigtigt, at man har øvelse i at fremsætte sin pointe på en ren og enkel måde,« siger han.

Vigtigt at opdatere viden

Juraen er en evigt skiftende videnskab, hvor nye domme hele tiden skaber nye rammer for fortolkningen af lovstoffet, og den omskiftelighed skal man have fod på. Ikke mindst som underviser.

»Jeg kan godt lide at holde kontakten med det akademiske miljø. Det er en god måde at have fingeren på pulsen på, for der afsiges hele tiden nye domme og afgørelser og skrives nye lærebøger. Selvfølgelig følger alle advokater med i deres speciale, men det her giver en helt anden ballast,« siger Peter Fauerholdt Thommesen.