Det fik vi ud af MBA

Hvordan fandt du frem til den MBA-uddannelse, du har taget?

Lars Ellehave, PFA Pension Fold sammen
Læs mere
Foto: Jakob Dall
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Ellehave, PFA Pension

Jeg ledte efter en MBA uddannelse på et højt akademisk niveau. Jeg havde lang praktisk erfaring med ledelse og forretningsudvikling, og ville derfor gerne have noget teoretisk balast på. Executive MBA’en i Change Management er bygget op, så den i høj grad understøtter orandringsprocesser, innovation og forretningsudvikling i større organisationer.Hvad er den vigtigste lærdom fra uddannelsen?

At ledelse er det vigtigste element. Man kan tegne nok så mange organisationsdiagrammer, men hvis ikke ledelsen understøtter den retning man gerne vil have skibet til at sejle i, bliver det skønne spildte kræfter.

Hvad regner du med at kunne bruge MBA-graden til i din karriere?

En executive MBA gav mig en fantastisk værktøjskasse og mange ledelsesmodeller, som kan anvendes i både analytiske og praktiske tilgange. Og man finder sine favoritter. Jeg læste en del af Constantino Markides, Leif Pjetturson og Bill Donaldsson.Hvordan fandt du frem til den MBA-uddannelse, du har taget?

Jeg kontaktede alle MBA skolerne i Danmark for at høre hvad de kunne tilbyde og hvordan de strukturerede såvel forløbet som de enkelt fag. Jeg lagde vægt på sammensætningen af modulerne, indholdet og læringen på de enkelte moduler samt fleksibiliteten i uddannelsens opbygning. Jeg valgte nogle fag, jeg ikke kunne i forvejen for at få en mere komplet viden.Hvad er den vigtigste lærdom fra uddannelsen?Der er mange – vigtigheden af planlægningen, struktur og opbygning. Forståelse for markedssammenhænge, evnen til at analyse værdikæder, leverancekæder og sammenholde disse med økonomisk performance.Hvad regner du med at kunne bruge MBA-graden til i din karriere?Jeg kan forhåbentlig bruge den til at levere bedre resultater for min afdeling og for virksomheden som helhed, ligesom jeg håber på at kunne bibringe større værdi i de projekter og opgaver jeg indgår i.