Det er ikke nok bare at have gode karakterer

Der er mange tusinde, som bliver færdig med uddannelsen samtidig, og som gerne vil have de samme job – så det gælder om at skabe en profil ud over det, mener Morten Klinge, der læser økonomi på Københavns Universitet.

Studier og job: Morten Klinge læser økonomi og arbejder dertil 20-30 timer om ugen hos revisions- og rådgivningsvirksomheden KPMG. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er rigtigt hård kamp om jobbene. Det gælder om at skabe en profil, hvor man er anderledes og skiller sig ud fra mængden.

Sådan lyder det fra Morten Klinge. Han læser økonomi på Københavns Universitet og er færdig næste sommer. Derudover har han et studenterjob hos revisions- og rådgivningsvirksomheden KPMG mellem 20 og 30 timer om ugen.

Han håber på, at karrieren kan begynde i KPMG eller en af de andre store rådgivningshuse, men han er ikke i tvivl om, at netop på det område er der virkeligt mange om buddet.

»Der er mange, som gerne vil beskæftige sig inden for konsulentbranchen, og der er der et klart hierarki. Det er de samme virksomheder, som folk gerne vil ind til,« konstaterer Morten Klinge.

»Det er kun et par håndfulde, og meget få pladser. Jeg ser det på den måde, at om lidt er der et par tusinde personer, som bliver færdig på samme tid som mig. Vi har læst de samme bøger og taget de samme fag,« som han siger.

Morten Klinge har forsøgt at skille sig ud fra mængden med blandt andet studenterjob. Han har også studeret i flere omgange i udlandet.

Morten Klinge har ikke noget præcist svar på, hvornår han selv indleder jobsøgningen. Men han regner med, at han stille og roligt går i gang et halvt til et helt år, før han er færdig med studierne. Han fremhæver, at det ikke længere er nok bare at have et godt CV og nogle gode karakterer.

»Jeg har læst i Australien, London og på Oxford og skal næste efterår læse i Japan. Jeg har også været tre måneder i et buddhistisk tempel i Indien. Det vil jeg tage med,« siger han.

»Mange glemmer, at det er helt i orden, at de viser, at de også er mennesker. Det kan man vise ved, at man har nogle interesser og brænder for nogle skæve områder. Jeg synes eksempelvis, at de politiske forhold i Mellemøsten er vældig interessant,« siger Morten Klinge:

»Det er ikke sikkert, at jeg kan bruge det rent fagligt, men da jeg netop er i en branche, hvor vi lever af vores evne til at skabe relationer, så er det kun en fordel at vise, at jeg er et helt menneske og fokuserer på mere end studierne.«