Derfor vinder ATP

Specialrapport: Aktiv cv-pleje, synlig ledelse og respekt for, at ATP ikke er alt. Det er opskriften på et godt arbejdsklima, mener pensionsgiganten ATP, der er årets bedste blandt de store arbejdspladser.

Administrerende direktør Lars Rohde og HR-koncernchef Lilian Mogensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ATP ligger i Top 5 på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser 2009 og er den af de store virksomheder, der har klaret sig bedst i årets undersøgelse, og det er derfor, Berlingske Nyhedsmagasin er troppet op med både fotograf, web-tv reporter og journalist.

Det er medarbejderne selv, der har sikret ATP placeringen ved at give gode karakterer til deres arbejdsplads, og derfor er det også spørgsmål som, ”hvad er det, der er så godt ved at arbejde i ATP?”, web-tv journalisten stiller, mens kameraet snurrer, og fotografen knipser løs af andre ATP-ansatte, der sidder ved deres skærm.

På anden sal sidder administrerende direktør Lars Rohde og HR-koncernchef Lilian Mogensen med opskriften på, hvad det lige præcis er, ATP gør, for at gøre medarbejderne glade for deres arbejdsplads.

Lars Rohde har sat sig til rette i den ene af de røde sofaer, der dominerer hans kontor, men læner sig frem og siger:

”Ville jeg ansætte mig selv?”

Aktiv cv-pleje:
Sådan opfordrer ledelsen i ATP nemlig de ansatte til at spørge sig selv jævnligt. Svaret skal meget gerne være ja, for kompetenceudvikling er højt prioriteret hos pensionsgiganten, og altså en af ingredienserne i ATP-opskriften.

Her kalder man øvelsen ”aktiv cv-pleje” og understreger, at et veludbygget cv ikke bare er vigtigt, for at medarbejdernes kompetencer er opdaterede i forhold til deres nuværende job, siger Lars Rohde. Det er lige så meget en fremtidig jobsikkerhed.

”Verden er foranderlig, og der er ikke en virksomhed i dag, der med troværdighed kan sige til et ungt menneske, der går ind gennem døren: ’Her bliver du også pensioneret fra.’ Den eneste ansættelsesmæssige sikkerhed, vi kan give vores kolleger, det er at sikre, at deres cv er i orden, så de enten kan bruge det hos os eller et andet sted.”

Og noget tyder da på, at medarbejderne er godt tilfredse med det, de får hos ATP på uddannelsesfronten. I hvert fald kan pensionsvirksomheden foruden en femteplads på årets liste glæde sig over at vinde specialprisen for livslang læring i dette års kamp om at blive Danmarks Bedste Arbejdsplads.

Hvor mange virksomheder skærer ned på kompetenceudviklingen i krisetiden for at spare, hvor spares kan, har ATP i stedet satset på intern læring frem for dyre kurser ud af huset. Meget af kompetenceudviklingen ligger således ifølge Lars Rohde i det daglige arbejde.

”Den bedste kompetenceudvikling, jeg selv har haft, er, når gode mennesker har givet mig nye opgaver, så jeg skulle bruge mig selv på en anden måde i en ny problemstilling. Meget tit kommer vi til at opfatte kompetenceudvikling som tre dage på et kursussted, men tværtimod: Noget af den bedste læring foregår i virksomheden i nye projekter og med nye programmer, hvor du er nødt til at tillære dig nye ting og bruge dem aktivt.”

Læs mer om ATP-opskriften i Berlingske Nyhedsmagasin 20. november. Se også tv-indslaget

ATP er en af Danmarks bedste arbejdspladser

Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.