Derfor skal du blive internet-iværksætter

Mange iværksættere satser på internetbaserede forretninger. Her kan du læse fem gode grunde til, at internetverdenen kan være et godt sted at starte som iværksætter.

2. Køb dig ind

I disse bliver mange virksomheder sat til salg - enten på grund af den verserende finansielle afmatning som har sat flere virksomheder under pres, eller fordi ejeren simpelthen har besluttet sig for at rykke videre i sit arbejdsliv. Det betyder, at der er gode muligheder for at købe sig ind på markedet eller udvide sine aktiviteter - også for internet iværksættere.

Sådan lyder det fra Nicolai Frisch, direktøren for iværksætter-netværket Amino, der også står bag en virksomhedsbørs.

- Iværksættere har gode muligheder for at købe sig ind på attraktive niveauer. Der bliver solgt rigtig mange virksomheder nu - og der er mulighed for at opnå en god pris, fordi sælgerne gerne vil videre, siger Nicolai Frisch.

Aminos virksomhedsbørs har ifølge Nicolai Frisch allerede solgt fem virksomheder for i alt otte millioner kroner de første dage i 2009. Og det svarer til antallet af handler i hele tredje kvartal i 2008.

- Der er en høj aktivitet - og det er både webshops og små softwarevirksomheder, som kan være attraktive for nye iværksættere eller dem, der ønsker at udvide deres eksisterende forretning, siger han.