Derfor skal du blive internet-iværksætter

Mange iværksættere satser på internetbaserede forretninger. Her kan du læse fem gode grunde til, at internetverdenen kan være et godt sted at starte som iværksætter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Lave startomkostninger

Når ideen er i hus, visionen og indsigten så klar, at projektet er klar til at sætte på skinner, så er vejen til lancering kort og omkostningerne forholdsvis lave, hvis man satser på at starte en online baseret virksomhed.

Der skal naturligvis etableres en hjemmeside, erhverves et domænenavn og sikres at hostingen af hele herligheden er på plads, men er ideen eksempelvis at lancere en internetbutik, et socialt netværk på nettet eller en helt tredje online-service, så kræver det eksempelvis ikke den store lagerkapacitet.

- Det er forholdsvist let at komme i gang. Der skal ikke den store startkapital på bordet. Der er ikke behov for omfattende lagerkapacitet, fordi man typisk fungerer som mellemled mellem forbruger og producent - og det kan ofte godt klares fra et lille kælderlokale, siger Christian Schwarz Lausten, der er partner i innovations- og konsulentvirksomheden Seismonaut, der blandt andet rådgiver i brugen af internettet og nye medier.