Derfor går Danmark ikke videre

Danske Banks analytikere har regnet sig frem til, at Danmark taber til Cameroun under VM i Sydafrika - men håber de tager fejl.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som analytiker skal man være objektiv - også når man udarbejder en prognose for ens moderlands chancer ved det forestående VM i Sydafrika.

Men så er det jo godt, at fodbold er et af de mest uforudsigelige spil, der findes på denne klode. For det tegner virkelig dystert med Danmarks muligheder for at nå langt i Sydafrika, når man kigger på Danske Banks analyse.

Læs mere: Danske Bank: Brasilien vinder VM

Selvom Danmark har et langt større Bruttonationalprodukt per indbygger end Cameroun, og dermed må forventes at modtage flere midler til udvikling af talenter, så opvejes dette faktum af afrikanernes store population - og deres tidligere bedrifter på grønsværen.

Der findes nemlig 20,4 millioner camerounesere mod blot 5,5 millioner danskere. Samtidig har Cameroun deltaget ved fem VM-slutrunder gennem tiderne, mens Danmark kun har fundet vej til tre. Oven i købet er Cameroun i øjeblikket placeret på en 19. plads på FIFA's verdensrangliste. Her frister Danmark en tilværelse som nummer 35.

"Håber på fejl"

"Det er de her ting, der kommer til at gøre udslaget i den model, vi har udarbejdet. Og det betyder, at Danmark taber til Cameroun. Men det bekymrer mere, at prognosen viser, at Cameroun får uafgjort mod Holland, og dermed går Danmark ikke videre," siger Lars Christensen, chefanalytiker i Danske Markets.

Han håber dog for én gangs skyld, at Danske Markets tager fejl.

"Vi har haft store betænkeligheder ved at sende denne analyse ud. Men vores udgangspunkt er, at vi selvfølgelig tager fejl," siger Lars Christensen.

Læs også: Fodbold-VM forsikret for næsten fire milliarder kr.

Det er altså ikke tilladt at snyde på vægten, selvom det handler om ens moderland. Lars Christensen hæfter sig ved, at havde Danske Markets lavet nøjagtig samme analyse i 1992, så havde Danmark ikke fundet vej til historiebøgerne med det fænomenale og ekstremt overraskende europamesterskab.