Derfor er din jobansøgning vigtig

Der bliver flere og flere om jobbene fordi ledigheden stiger. Her er tip til at skrive den gode digitale jobansøgning.

Vidste du, at et cv skal fylde to eller tre sider? Og at du aldrig små skrive din e-mail adresse på, som du deler med din ægtefælle - eller som er din jobmail?

Det gælder om at skrive den gode jobansøgning netop nu hvor ledigheden stiger. Tænk på, at virksomheder skimmer de ansøgninger, de modtager, og derfor er man nødt til at brænde igennem. Det skriver HK Privatbladet.

"Du skal forstå den digitale dialog og du skal have motivationen med i din jobansøgning. Har du alle de faglige kompetencer, men ikke motivationen, får du ikke jobbet," siger Marianne Steen, der har arbejdet med rekruttering i mange år og som senest har skrevet bogen, "www.søgjob.net - klik, tast og upload dig til dit næste job."

Tip til den gode digitale jobansøgning kan fås på selvsamme hjemmeside.

Hvis du har svært ved at komme i gang med teksten, så kan det hjælpe at spørge dig selv: Hvad kan jeg tilbyde? Hvad vil jeg helst arbejde med? Hvilken type virksomhed vil du gerne arbejde i?

Det skal du gøre:
Skriv at du er motiveret, forstår hvad virksomheden har brug for, er bevidst om dine egne styrker og kompetencer, at du har en positiv indstilling til andre mennesker og at du virkelig gerne vil have jobbet.

Det gælder desuden om at droppe klicheerne, anbefaler Marianne Steen, der bliver glad, når hun læser ansøgninger, hvor der er hjerteblod. Derfor er det også vigtigt at gøre sig umage med det hele, både indhold, opsætning og grammatik.