»Der findes ingen karrieremænd«

En af landets højest placerede kvindelige topchefer skifter én gigant ud med en anden.

Den kommende Tryg-direktør har tidligere været partner i et advokatfirma, og nu kaster hun sig ud i forsikringsbranchen. Foto: TDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets største forsikringsselskab, Tryg, har ansat TDC-direktør Miriam Igelsø Hvidt, som direktør for HR, jura og facilities.

Direktøren har været at finde på telegiganten TDCs gange siden 1999, hvor hun begyndte i datterselskabet YouSee med ansvar for blandt andet milliardforhandlinger af programaftaler med TV-udbydere, og siden har hun haft forskellige ledelsesposter og senest siddet som koncerndirektør for HR og stakeholder relations siden 2012.

Fra 1. maj skal man imidlertid finde topchefen hos Tryg. Miriam Igelsø Hvidt er en af otte kvinder i de danske C20-direktioner, og nu skifter hun fra ét C20-selskab til et andet.

Hos Tryg er der ambitioner om at være verdens bedste forsikringsselskab og levere kundeoplevelser i verdensklasse, og de glæder sig til at få Miriam Igelsø Hvidt på holdet.

Netop fordi det er vigtigt for Tryg at give deres kunder de bedst mulige oplevelser, skal medarbejderne have de rette kompetencer og være motiverede til at bidrage til Trygs succes, siger koncernchef Morten Hübbe. Den nye Tryg-direktør får det overordnede ansvar for Trygs personaleforhold, juridiske forhold og driften af Trygs domiciler og kommer altså til at spille en stor rolle i at videreudvikle og styrke Trygs succeskultur, lyder det i en pressemeddelelse.

Karrierekvinder og speltmødre

Den 50-årige topchef har to børn og arbejder 60 timer om ugen, og hun hader debatten om karrierekvinder. Hun mener, det handler om prioriteter for kvinder på topposter. Hun har tidligere udtalt til business.dk, at det er ærgerligt, at der er så få kvinder på topposter, fordi firmaerne så taber på bredden, da det giver de bedste resultater, hvis man har blandede teams.

Hun ser ikke sig selv som en karrierekvinde i traditionel forstand.

»Jeg hader debatten om karrierekvinder og speltmødre. Der er jo ikke noget, der hedder en karrieremand. Men i og med, at jeg er kvinde og har en karriere, så ja, men jeg er også meget andet,« har hun tidligere udtalt.

Hun er dog helt opmærksom på, at det er en speciel situation, når man som kvindelig topchef skal jonglere med familieliv og karriere, men her er det om at prioritere. Og Miriam Igelsø Hvidt har truffet nogle bevidste valg om sin karriere og børn, men som kvinde skal man acceptere sine valg.

»Jeg tror ikke, at ret mange kommer uden om nogle gange at føle sig som en dårlig mor eller ægtefælle, når arbejdsopgaver går ud over familiemæssige aktiviteter,« skrev topchefen, der også erkender, at der kan være ting, der er ærgerlige, men nødvendige at gå glip af, i en debat i Berlingske sidste år.

I sin fritid kobler hun af med ridning, gode bøger og løb. Hun gennemførte i 2009 New York Marathon.