Denne danske topchef er et superbrand

Hvem af Danmarks topchefer har gjort sig bedst og fået pæneste ord med på vejen i medierne i 2014? Læs her, hvem der placerer sig øverst og nederst på listen.

Årets »CEO Superbrand 2014« er kåret. Lars Rebien Sørensen fra Novo Nordisk er på listen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Kejseren af erhvervslivet.« »En af erhvervslivets mægtigste mænd.« »Kongerigets egentlige gud.«

Det har Lars Rebien kunnet læse om sig selv i de danske medier i løbet af 2014. Det er kaldenavne og beskrivelser som disse, der har sikret Novo Nordisk-topchefen titlen som Årets CEO Superbrand 2014.

Infomedia står bag kåringen, og det er anden gang, Danmarks største mediearkiv sætter fokus på hovedpersonerne i dansk erhvervsliv med sin rapport om mediernes branding af de største topchefer i Danmark.

Vinderen er fundet ud fra, hvordan topchefen er blevet omtalt i de seks største dagblade i Danmark, nemlig BT, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, Berlingske, Politiken og Børsen. Derudover er de danske topchefers præstationer i mediebilledet blevet bedømt af et panel bestående af erhvervsjournalister fra landsdækkende medier og ledende presse- og kommunikationschefer.

Lars Rebien har blandt andet været omtalt i forbindelse med Kåre Schultz forfremmelse til viceadministrerende direktør, hvilket medierne i følge Infomedias analyse hat tolket som et snarligt tronskifte, i forbindelse med den forestående godkendelse af Tresiba i USA, Novo Nordisks fedmealliance med Mexico By og forskere fra University College London, samt da Lars Rebien standsede Dansk Industris planlagte lancering af et nyt branchefællesskab for medicinalindustrien.

Han er tæt forfulgt af Niels SMedegaard Andersen fra A.P. Møller-Mærsk, der indtager andenpladsen. Blandt andet for at være nævnt i forbindelse med, at Mærks-koncernen tredoblede sit Co2-sparemål og for sin investeringsoffensiv og sit tilbagekøb af egne aktier. Smedegaard er blevet kaldt for »topchef-oraklet« og for både »harmerende« og »benhård.«

Efter ham følger Legos Jørgen Vig Knudstorp på en tredjeplads.

Nederst på listen er OW Bunkers Jim Pedersen landet. Til trods for en succesfuld børsnotering af OW Bunker i foråret 2014 har Jim Pedersens mediesager i løbet af 2014 været præget af bedragerisagen i Singapore og OW Bunkers konkurs, som Jim Pedersen ikke ønskede at kommentere. Medierne har skrevet om topchefens flyverskjul og sat spekuleret i hans rolle i skandalen.

Andre topchefer, der er havnet i bunden af listen, er blandt andet Henrik Heideby fra PFA Pension og Rasmus Finnerup Wille fra Statoil Refining DK.

I alt er 40 danske topchefer blevet målt og vejet. De er blevet valgt som kandidater til årets CEO Superbrand 2014, fordi de enten er topchef i en af de 25 største virksomheder i Danmark målt på omsætning, eller fordi deres virksomhed er repræsenteret på C20-indekset.

Kandidaternes superbrands er blevet vurderet ud fra syv parametre. Topledernes omtale i medierne omkring deres strategiske kompetencer, deres økonomiske resultater, deres faglighed og markedskendskab, samfundsansvar, kommunikative evner, deres medarbejdere og organisation samt deres evne til at tænke innovativt.

Sidste års vinder var Peder Tuborgh fra Arla Foods.