Den oversete hotelkonge

Niels Fennet var træt af støjende og dyre hotelværelser og skabte derfor hotelkæden CabInn. I dag er han milliardær og godsejer, men fortsætter jagten på gode beliggenheder – og anerkendelse.

Niels Fennet startede for 20 år siden hotelkæden CabInn, som siden er blevet en stor succes. Her er Niels Fennet er fotograferet på CabInn Metro som er designet af Daniel Liebeskind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har skabt en succesfuld hotelkæde. Han bor på et gods i Nordsjælland. Og han kan kalde sig milliardær. Niels Fennet startede for godt 20 år siden lavprishotelkæden CabInn. Siden er det blevet til otte hoteller og et overskud, der i 2009 landede på 36 millioner kroner. Men Niels Fennet mangler endnu en detalje. Påskønnelse. ”Anerkendelse betyder meget. Og jeg er altid kun blevet set som en pristrykker, der havde en sær idé om, at værelser skulle være som kahytter,” fortæller han. Vi sidder i et mødelokale på CabInn Metro. Den et år gamle og nyeste tilføjelse til hotelkæden. Knejsende over Ørestaden med 704 værelser fordelt på 15 etager er det Danmarks største hotel og Fennets hjertebarn, designet af Daniel Liebeskind – ham med det jødiske museum i Berlin. ”Jeg endte med selv at være tovholder på byggeriet, og det var jo nok et lidt vovet projekt,” fortæller Niels Fennet, der fylder 67 i år.

"De syntes, jeg var tosset"

Hustruen Lise var også bekymret. ”Hun sagde: ’Hvad nu hvis du falder død om eller noget, jeg kan jo ikke bo heroppe helt alene’,” griner han og forklarer, at parret bor på Hegnsholdt Gods i Fredensborg nord for København med 130 hektar, diverse landejendomme og egen flyvebane tilknyttet. Men Niels Fennet ville have sit Ørestads-hotel. Så sådan blev det. Så let var det ikke, da han i 1990 drømte om at åbne sit første hotel på Danasvej i København. ”Nej.” Det ord hørte Niels Fennet rigtig mange gange. En stor investor bakkede ud. Banken lukkede kassen i, og det skortede ikke på skeptiske blikke. ”De syntes jo, jeg var tosset. At ville bygge hoteller med kahytsværelser på dyre beliggenheder i byen og så insistere på, at væggene skulle være lydisolerede. Nej, det var der ingen, der forstod.” Niels Fennet ryster på hovedet. Men smiler. Anerkendelse eller ej, ideen viste sig at være god. Så god, at han og hustruen med en formue på 1.056 millioner kroner i år indtager pladsen som nummer 14 på Berlingske Nyhedsmagasins liste over milliardærboblere. Med tiden er påskønnelsen af hans idérigdom, da også vokset. ”I dag tager kommunerne det som et udtryk for en by i fremskridt, når vi etablerer os. I en artikel i Fyens Stiftstidende hed det ligefrem, at ”nu kommer CabInn, så går Odense fra en landsby til en storby,” fortæller iværksætteren, der dog alligevel synes præget af modgangen i opstarten.
Læs hele portrættet af Niels Fennet i Berlingske Nyhedsmagasin den 2. februar 2011.