Den fødte iværksætter

Talent 100: Martin Hegelund, 27 år, medstifter, Meneto

Foto: Pr-foto: Meneto

Kategori: Iværksættere

Martin Hegelund startede sin første virksomhed på sit børneværelse, hvor han byggede hjemmesider. Virksomheden voksede hurtigt med kunder som Nordea og FLSmidth, og det er netop kodeordet for serieiværksætteren Martin Hegelund: Få ting til at vokse. Når en virksomhed ikke vokser hurtigt nok, begynder han at kede sig og starter nye virksomheder.

»Jeg kan lide at plante et frø, teste forskellig slags gødning og se det vokse i solen. Men når der går drift i det, er andre bedre til at tage den videre,« fortæller han.

Hans seneste virksomhed, Ageras, blev solgt for et trecifret millionbeløb, og nu har han startet en ny virksomhed, Meneto, op med sin medstifter fra Ageras.

»Jeg har en balance mellem at være en fandenivoldsk iværksætter og samtidig først finde ro, når tingene er tænkt mere igennem,« uddyber han.

Og det er netop – ud over passionen for iværksætteri og dedikationen fra tidlige morgener til sene nætter – der, hvor hans talent ligger, forklarer medstifter Rico Lohse Andersen:

»Han er en schweizerkniv, som både kan hoppe op på bestyrelsesniveau og samtidig gå ned i maskinrummet og fortælle medarbejdere, hvordan Google Adwords skal bygges op, og selv kode. Og det er svært at finde.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.