Deborah Dunsire: Lægen, der har ansvaret for en omsætning på 18 milliarder

Deborah Dunsire Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Deborah Dunsire, 57 år, adm. direktør, Lundbeck

Som topchef i Danmarks 32. største virksomhed og Danmarks næststørste medicinalvirksomhed er Deborah Dunsire en kvinde, som skiller sig ud i dansk erhvervsliv.

Det kun lidt over et år siden, at Deborah Dunsire, som er uddannet læge og har tre årtiers ledererfaring fra medicialindustrien, afløste Kåre Schultz i chefstolen i Lundbeck og dermed fik ansvaret for omsætningen på 18 milliarder kroner.

Deborah Dunsire, der er en ud af få kvindelige topchefer i eliteindekset C25, ligner den perfekte arvtager efter Kåre Schultz, men endnu er hun ikke noget kendt navn i offentligheden.

Dunsire, der har boet de sidste knap 25 år i USA, kommer fra Sydafrika og er uddannet ved University of the Witwatersrand i Johannesburg. Fra 1986 og to år frem var hun praktiserende læge, men i 1988 blev hun en del af firmaet Sandoz i Sydafrika. I 1991 flyttede hun til Schweiz, og i 1994 blev hun udnævnt som ny vicedirektør i Sandoz, der efterfølgende fusionerede og skiftede navn til Novartis.

Trods fusionen forblev Dunsire VP frem til 2005, hvor hun blev administrerende direktør ved Millennium Pharmaceuticals. Her var hun i otte år, inden hun havde nogle kortere ansættelser. Så gik turen til Lundbeck.