Debat: Når der er knas i teamet

Hvordan får chefen et team til at arbejde sammen, der ikke fungerer optimalt? Deltag i debatten.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Skal chefen give individuelle samtaler, gå ind og overtage ledelsen af teamet ubestemt tid, eller håbe på, at det hele nok skal blive bedre?

Emnet i Ugens Dilemma handler om afdelingsleder, der har fire teams, men hvor en af dem ikke fungerer optimalt, og hvor der er højt sygefravær. Spørgsmålet er, hvad der skal til for at få teamarbejdet til at fungere optimalt i den fjerde gruppe?

Ledernes Hovedorganisation står bag det ledelsesmæssige problem, der går ud på at sætte sig i chefens sted. I Ugens Dilemma kan du overveje, hvad du ville gøre, hvis du var chef. Du kan deltage i afstemningen og deltage i debatten ved at skrive dine kommentarer i nedenstående boks. I næste uge kan du læse, hvad de andre læsere mener om emnet.

Ugens Dilemma
Du er afdelingsleder for fire selvstyrende team på en produktionsvirksomhed. De tre team fungerer uden problemer, mens det fjerde knaser: Vagtplaner bliver lagt, men ikke fulgt, og sygefraværet er markant højere i dette team. Det er nu begyndt at give sig udslag i dårlig produktivitet, og teamånden har svært ved at indfinde sig.

Du er nødt til at gribe ind og få det sidste team til at fungere uden at ødelægge de tre andre velfungerende team.

Du synes selv, du er en god leder, og normalt har du en god fornemmelse for, hvad der skal til for at få et team til at fungere. Alligevel er du i tvivl om, hvad du skal gøre i den aktuelle situation.