De syv karriere-dødssynder

De syv dødssynder har fået nyt indhold af den amerikanske forfatter John McKee, der har sat dem ind i en karrieremæssig sammenhæng – altså hvordan man absolut ikke må opføre sig, hvis man vil have succes i arbejdslivet.

John McKee arbejder som business coach og er forfatter til bogen: ”21 Ways Women in Management Shoot Themselves in the Foot.”

Dødssynd nr. 1: Hovmod

Den som rammes af hovmod tager gerne hele æren for resultaterne, selv om flere har andel i succesen.

Lad vær med det, siger John McKee til CNN.com. Kollegerne bliver irriteret, og vil efterhånden gøre alt for at underminere den hovmodige aspirants tiltuskning af forslag og resultater. I sidste ende vil det hæmme din karriere, forklarer han.

Dødssynd nr. 2: Misundelse

Lad vær med at være misundelig over andres succeser. Det ødelægger dit eget selvværd. Brug hellere andres fremgang som motivation, lyder hans råd.

Dødssynd nr. 3: Vrede

Ifølge John McKee bliver vrede ledere opfattet som dårlige ledere, der sjældent inspirerer medarbejdere. Det giver dårligt renomme, bliver opfattet som både uprofessionelt og lidet troværdig, fastslår John McKee. Tøjl vreden. Put din ind i arbejdet, det vil overordnede og sågar medarbejdere påskønne, forslår John McKee.

Dødssynd nr.4.Griskhed

At springe over, hvor gærdet er lavest. Fy, fy, mener McKee. Fokuser på det lange seje træk og alle arbejdsopgaverne, hedder hans recept.

Dødssynd nr. 5: Dovenskab

Absolut ikke et smart vej at for følge. Fortidige præstationer tæller, men hver ny dag og hvert nyt projekt skal angribes, som om det gjaldt dit job.

Dødssynd nr. 6: Grådighed

I John McKees optik: Sats ikke alt på jobbet, i sidste ende giver det bagslag både på jobbet og på hjemmefronten.

Dødssynd nr. 7: Begær

Lad vær med at være misundelig over andres fremgang, og lad vær med at sukke over det, som du ikke har. Gør i stedet det bedste i den arbejdssituation, du netop befinder dig i.