De ombejlede iværksættere

Vækst. ”Jeg er træt af at høre om A.P. Møller og Lego. Hvorfor skriver I ikke om i de mange små og mellemstore virksomheder i Danmark?” Sådan lød det fra en læser for nylig, og selv om jeg svarede, at Berlingske Nyheds­magasin dækker topledernes dagsorden, så har manden en god pointe.

BNY Redaktør, Berlingske Nyhedsmagasin Pia Fuglsang Bach Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk erhvervsliv består primært af små og mellemstore virksomheder, og er der nogen, der p.t. er ombejlede, så er det de helt små iværksættervirksomheder, der skal danne grundlaget for fremtidens vækst.

På Christiansborg såvel som i erhvervsorganisationerne er der gået inflation i pakker til kamp mod bureaukrati, skat og andre plagsomme pålæg, der forhindrer driftige folk i at starte egen virksomhed. Bag de mange forslag gemmer sig en bekymring for, hvad Danmark skal leve af i fremtiden, og det er fint nok. Problemet er, at diskussionen ofte ender i fantomberegninger af de milliarder, vi går glip af, hvis vi forsømmer dette og hint.

I ugens magasin har vi derfor valgt at gå helt konkret til værks: Vi spørger ikke, hvad Danmark skal leve af, men hvem. Vi kommer med tre bud – og nok så vigtigt: Vi forfølger iværksætternes drive. Hvad har fået dem til at starte egen virksomhed?

Svarene spænder bredt, men fællesnævneren er modet til at tage springet. Mange drømmer om at starte egen virksomhed, men få tør. Vi har brug for langt flere. Hvor mange der så ender som globale giganter er en hel anden historie.