De her fem kæmper om at blive årets leder

Så er der udtaget fem kandidater til at være med i kampen om at blive Årets leder - en pris der bliver uddelt af Ledernes Hovedorganisation. Det drejer sig om tre kvinder og to mænd.

Zealand Pharmas nye adm. direktør Britt Meelby Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Det er tre kvinder og to mænd, der kæmper om titlen som Årets leder. Prisen bliver delt ud af Ledernes Hovedorganisation på Ledelsens dag i november.

Denne gang er der en overvægt af kvinder med i opløbet, og det er prominente navne, der er tale om fra en bred vifte af brancher. Fra Danmarks nye biotekdronning Britt Meelby Jensen over en sygehusdirektør Dorthe Gylling Crüger og adm. direktør Morten Hübbe til iværksætter Mette Lykke samt Jimmy Maymann, der dansker med solid international mediekarriere.

Formanden for Lederne, Svend Askær, mener, at der er tale om et af de stærkeste kanddiatfelter i de 14 år, prisen har været uddelt.

»Jeg er meget stolt af, at vi i år har et felt, som både tæller unge iværksættere og mere erfarne ledere, men samtidig et felt, der tydeligt afspejler, at de bedste danske ledere og iværksættere også har muligheder for at gøre international karriere,« siger Svend Askær.

»Jeg er spændt på, hvem af de fem stærke kandidater med vidt forskellige profiler, der får flest stemmer og dermed indskriver sig i historien som rollemodel og forbillede for andre danske ledere,« siger Svend Askær.

På væggen over tidligere vindere af prisen findes navne som koncernchefen i A. P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstrop og lakridskongen Johan Bülow.

Mere præcist bliver prisen uddelt 19. november. Det er en komite på syv personer, som har fundet frem til de fem kandidater. I komiteen findes blandt andet finansminister Claus Hjort Frederiksen, professor på CBS, Henrik Holt Larsen, og koncerndirektør for ATPs administrationsforretning, Lilian Mogensen.

Den nye biotekdroning

Zealand Pharmas nye adm. direktør Britt Meelby Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph.

Britt Meelby Jensen, 42 år. Administrerende direktør siden januar i år for Zealand Pharma A/S og tidligere en 11 år lang karriere i Novo Nordisk med blandt andet ansvar for de globale marketingaktiviteter. Britt Meelby Jensen er udråbt til Danmarks nye biotekdronning og nyder stor respekt som en markant og modig kvindelig topchef i en stadig mandsdomineret biotekbranche.

Frontkæmper mod kræft

Dorthe Gylling Crüger. PR-foto. Fold sammen
Læs mere

Dorthe Gylling Crüger, 51 år. Hun blev i år udnævnt til administrerende direktør for Sygehus Lillebælt efter tidligere at have været lægelig direktør. Dorthe Gylling Crüger har med sit store engagement i projekt ”Patienternes Sygehus” ydet en usædvanlig indsats for at gøre en hospitalsindlæggelse til en positiv oplevelse for patienterne. I sommer tiltrådte hun endvidere som formand for Kræftens Bekæmpelse.

Topchefen fra Tryg

Adm.direktør for TRYG, Morten Hübbe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø.

Morten Hübbe, 43 år. Overtog i 2011 posten som administrerende direktør i Danmarks største forsikringsselskab Tryg, efter at han i ni år havde været finansdirektør. Han er topchef for en koncern med 3.600 medarbejdere og en kundedatabase med 2,7 millioner navne. Morten Hübbe har gjort en dyd ud af at lære koncernens kunder at kende, og derfor ringer han og resten af koncernledelsen hver måned til helt almindelige kunder for at høre om deres oplevelser med Tryg.

Den modige iværksætter

Mette Lykke stifter af motionsappen Endomondo Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen.

Mette Lykke, 34 år. Missionen var at få flere mennesker til at dyrke motion, da Mette Lykke i 2007 var en af tre stiftere af trænings- og motionsapp´en Endomondo, som med årene er vokset til at have cirka 5 millioner brugere verden rundt. Tidligere på året blev virksomheden solgt for 575 millioner kroner til den amerikanske producent af sportstøj Under Armour, hvor den hårdt arbejdende unge entreprenør nu har titel af international direktør.

Vilje stæk og innovativ iværksætter

Danskeren Jimmy Maymann er CEO for den amerikanske mediegigant AOL. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov.

Jimmy Maymann, 44 år, er en af de mest succesfulde danske ledere i den internationale medieverden. Efter at have stået i spidsen for verdens største onlineavis Huffington Post, som under danskerens ledelse på tre år noterede en vækst i brugertallet fra 40 til 200 millioner om måneden, blev Jimmy Maymann i år udnævnt til topchef hos den amerikanske mediegigant AOL. Han er anerkendt som en særdeles viljestærk og innovativ iværksætter.