De anonyme storaktionærer

Familien er storaktionær i en af fondsbørsens store virksomheder, der har A.P. Møller – Mærsk-formanden Michael Pram Rasmussen for bordenden i bestyrelsen

Nr. 10. Familien Louis-Hansen - Coloplast: 6,6 mia. kroner. Foto: Bjarne Lüthche Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nr. 10. Familien Louis-Hansen, Coloplast, 6,6 mia. kr.
Indtjeningen skal op. Coloplast tjener for lidt. Og det skal der gøres noget ved. Det var beskeden fra bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, da han pr. udgangen af september sagde farvel til Sten Scheibye, administrerende direktør gennem 13 år, og udnævnte nummer to i koncernen, Lars Rasmussen, til ny topchef.

Det har givet bekommet 93-årige Johanne Marie Louis-Hansen og hendes søn, næstformand Niels Peter Louis-Hansen vel – familieformuen er decideret krympet på det seneste og har ellers stået i stampe.

Virksomhedens langsigtede mål er en organisk vækst på ti procent og en dobbelt så høj EBIT-margin, så Lars Rasmussen skal sætte overliggeren højt. Det har han gjort med at lægge ud med et spareprogram på 200 mio. kr. årligt, fordi der er blevet for høje administrative udgifter i produktionen i forbindelse med udflytning til Ungarn, og fordi købet af den amerikanske virksomhed Mentor for to år siden har givet for høje og langvarige integrationsomkostninger.

Det skal lykkes, samtidig med at amerikanske Convatec, der har købt danske Unomedical, vil intensivere konkurrencen mod Coloplast i Europa.

Se resten af listen: 11 - 50


Se også:

Billedserie: Danmarks rigeste 08

Billedserie: Verdens rigeste

Billedserie: Verdens rigeste kendisser