De 10 hedeste boligmarkeder

Har du det skidt med at betale overpris for en vare, så er der visse steder, du skal holde dig fra. Se listen over de mest overbetalte boligmarkeder i verden.

Det er dyrt at leve godt - i hvert fald her i Monaco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Køber du et hus i Monaco, kan du lade dig omgive af et liv fyldt med luksus. Skønne strande, glamourøse forlystelser, et pulserende natteliv og eksklusiv shopping. Men du kommer også til at betale for det, skriver Forbes.

Monaco topper nemlig listen over de mest overbetalte boligmarkeder i verden. Det skræmmer dog ikke folk væk. Faktisk kæmper verdens velhavere om en bolig i fyrstedømmet, der er kendt som et himmelsk skattely, men kun få kvadratkilometer stort, og derfor går priserne kun en vej: Op. Monaco har planer om at udvide sit landareal ved at lave en kunstig ø, for at tage noget af overophedningen.

På andenpladsen over de mest overbetalte boligmarkeder ligger Rom, hvor priserne i den indre by stiger stødt til trods for Italiens mindre gode økonomi. Der er ekstremt høje afgifter på huskøb i Italien. Hjerternes by Paris tager tredjepladsen på listen. Ligesom i Rom er de høje afgifter på boligsalg med til at hive priserne med helt i top.

Ranglisten er udregnet på baggrund af afkastet på ejendomme efter skat, inflation og omkostninger. Derefter er afkastet sat i forhold til det gængse P/E-begreb - forholdet mellem pris og afkast.

Kilde: Forbes