Danskerne ved for lidt om Sverige 

Danskernes strømmer til Sverige som aldrig før. Men det er ikke for at tage på sol og badeferie. Og det vil vores naboer nu gøre noget ved.

7000 kilometer badevenlige skærgårde og strande. Selv om danskerne valfarter til Sverige som aldrig før, ignorerer vi mulighederne for sol og badeferie på den anden side af sundet, viser en ny undersøgelse.

Hvor 54 procent af danskerne angiver skov og natur som det de primært forbinder med Sverige, vil kun syv procent vælge Sverige til deres sol- og badeferie. Et tal der slet ikke står mål med hvor attraktivt vores naboland er på det område, mener Niels Mouritsen, direktør for VisitSweden i Danmark.

- De fleste kender og nyder allerede den fantastiske svenske natur, men samtidig findes et andet sommerparadis gemt i den svenske skærgård. Hummere og østers, sejlbåde, badeanstalter, gode restauranter og det helt specielle skandinaviske lys, som vi også kender fra toppen af Jylland, siger Niels Mouritsen.

Ud over den seneste undersøgelse af danskernes rejsevaner viser de nyeste tal, at tilstrømningen til Sverige aldrig har været større. Danske overnatninger i Sydsverige er alene steget med 45 procent.

VisitSweden vil blandt andet gennem en ny rejseportal øge danskernes kendskab til de mange forskelligartede oplevelser man kan få i Sverige.

/ritzau/