Danskere vil ikke forsikres mod ledighed

Risikoen for at miste jobbet som følge af finanskrisen får ikke danskerne til at købe særlige forsikringer mod arbejdsløshed.

Foto: Scanpix
Danskerne køber ikke flere forsikringer mod arbejdsløshed, selv om eksperterne nærmest snubler over hinanden for at fortælle om større ledighed. Nye tal fra Forsikring & Pension viser, at antallet af private arbejdsløshedsforsikringer i november 2008 var det samme som året før.

"Finanskrisen har på den korte bane ikke fået flere danskere til at forsikre sig mod arbejdsløshed. Særligt for højtlønnede personer vil en periode på dagpenge ellers kunne betyde et markant fald i indtægt," udtaler Jan V. Hansen, analysechef i Forsikring & Pension.

I slutningen af 2008 var der - som i 2007 - tegnet 74.000 private arbejdsløshedsforsikringer. Jan V. Hansen regner dog med en lille stigning i forsikringerne, når der dukker nye tal op om ledigheden.

"Vi mangler tal for de to sidste måneder af året, hvor ledigheden begyndte at stige for alvor. Når vi får de endelige tal for hele 2008, forventer vi en svag stigning i antallet af forsikringer," siger analysechefen.

Antallet af danskere med en forsikring mod arbejdsløshed udgør under fire procent af de godt to millioner personer, der betaler til en a-kasse.

Ritzau