Dansker står bag Spaniens hurtigst voksende tech-virksomhed

Han fulgte sin livslange drøm og flyttede ned til Costa del Sol i det varme Sydspanien. Nu er den 49-årige danske tech-iværksætter Janus Nielsen manden bag en af Europas hurtigst voksende tech-virksomheder.

Mange forbinder nok den sydspanske region Costa del Sol med sol, varme og sangria, men i de seneste par år er det andalusiske turistområde også blevet hjem for en omfattende tech-virksomhed, der tilbyder rådgivning inden for IT-sikkerhed til virksomheder. Virksomheden kaldes Anytech365, og den har i de seneste par år opnået stor succes. Succesen er så stor, at virksomheden i 2019 er blevet placeret som nr. 27 på Financial Times' årlige FT1000-liste over de 1.000 hurtigst voksende virksomheder i Europa.

Men mere bemærkelsesværdigt er det faktum, at Anytech365 er etableret og drives af en dansker – den 49-årige tech-iværksætter Janus Nielsen, der har over 20 års erfaring i IT- og cybersikkerhedsbranchen. Rejsen derhen har ifølge ham selv budt på lidt af hvert, og når han kigger tilbage, kan Janus Nielsen være tilfreds med resultatet, selv om det ikke altid har været lige nemt.

»Personligt er jeg da superstolt over, at vi har kunnet skabe noget så stort hernede i Spanien, men det har også været hårdt,« siger Janus Nielsen.

Guldårer og vand til knæene

Historien med Anytech365 begynder i 2014. Efter i seks år at have haft gode erfaringer med en lignende cybervirksomhed, MYSecurityCenter, besluttede Janus Nielsen sig for at opfylde en livslang drøm; sammen med familien flyttede han ned til det sydlige Spanien og bosatte sig. Formålet var at trække sig tilbage og spille golf, forklarer han.

Efter et stykke tid begyndte Janus Nielsen dog at kede sig, og hurtigt formåede han at etablere sig igen med nye ideer, hvilket efter en del eksperimenter resulterede i Anytech365. At bygge en virksomhed op fra bunden og tilmed i et andet land var dog ikke nemt i starten, fortæller Janus Nielsen.

»Det var selvfølgelig meget op ad bakke i starten, og særligt de to første år var svære. Infrastrukturen i Andalusien er ikke oplagt til den type virksomheder, og der var situationer, som gav udfordringer i starten. Hver gang der for eksempel var dårligt vejr, røg strømmen, og vi har da også oplevet at komme ind på arbejde en mandag morgen og så stå i vand til knæene, fordi der var kommet oversvømmelse på kontoret. Så kunne man ikke rigtigt lave noget den dag,« siger Janus Nielsen.

Det hårde arbejde gav dog pote til sidst, og i dag kan Anytech365 bryste sig af en omsætning i nærheden af 20 mio. euro i løbet af fem år samt en stab på 400 medarbejdere, hvilket i dette regnskabsår forventes at blive vekslet til 25 mio. euro og 600 medarbejdere i runde tal. Anytech365 hyrer fem-ti medarbejdere hver eneste uge og forventer, at selskabet vil passere 1.000 ansatte på et tidspunkt.

Selskabet venter i fremtiden på, at investorer vil opkøbe størstedelen af firmaet, hvis ikke det hele. Virksomheden har allerede tidligere tiltrukket fremtrædende iværksættere som datingkongen Morten Wagner, der står bag Dating.dk og Trendsales.dk, og ifølge Janus Nielsen er gulvet bonet til flere af den slags opkøb.

»Der er ingen tvivl om, at vi virkelig har ramt noget, som folk efterspørger. På en måde har vi været så heldige ved at være på det rette sted på det rette tidspunkt og ramt en guldåre,« siger Janus Nielsen.