Dansker redder Mussolinis luksushotel

Dansk-italienske Claudia Vivaldi genopbygger diktatorens femstjernede hotel fra bunden.

"il Duce" ofrede et helt boligkvarter for at gøre plads til sit pompøse byggeri. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Benito Mussuolini rev et helt kvarter ned for at gøre plads til sit pompøse bygningskompleks i Brescia. Og midt i marmorvælden er det femstjernede Hotel Vittoria. Men det var i 1934, og nu står hotellet overfor en ny opbygning mod fortidens glorværdighed - og denne gang bliver slaget ledt af danske Claudia Vivaldi.

Se også: Luksushotellet og stjernerne

"Det er svært at finde dygtige medarbejdere, der kan tale engelsk og som vil yde den service, som er på et passende niveau," siger hun til Jyllands-Posten.

Danskeren har forpagtet hotellet i en seksårig periode, og skal nu blandt andet i gang med en omfattende restaurering af 35 af hotellets 65 værelser. Claudia Vivaldi planlægger også omfattende energirenoveringer, skriver Jyllands-Posten. Hotellet bruger lige nu snildt 100.000 kroner på varme og el om måneden."Før i tiden kom mange lokale på hotellet, for eksempel for at holde bryllup. Vi skal opnå den samme tilknytning igen. Forretningsgæsterne kan vi kun leve af i hverdagene. Derfor skal der skabes noget liv om hotellet i weekenderne og om aftenerne," siger den danske hoteldirektør.

Det er anden gang Claudia Vivaldi bygger et hotel op fra bunden. Første gang var det et noget mindre hotel, der før udlejede værelser på timebasis til prostituerede og transvestitter, men som hun fik ændret til et charmerende bed and breakfast.

Claudia Vivaldi er født i Danmark som barn af en dansk mor og en italiensk far. Hun var 13 år, da familien flyttede til Italien.