Danske værdier i venturekapitalfund i New York

Talent 100: Frederik Roikjer, 34, Co-founder & principal, Humbition

Frederik Roikjer Fold sammen
Læs mere

Kategori: Økonomi og finans

Frederik Roikjer er en del af en trio, der i 2016 så et behov for en venturekapitalfund med fokus på serie A-investeringer i New York City.

Navnet på den fond blev Humbition - sammentrækning af »humble« og »ambitious.«

Ifølge sine to medstiftere er Frederik Roikjer begge dele.

»Derudover er han også fantastisk holdspiller, super detaljeorienteret og typen, der forvandler idéer til virkelighed. Du kan altid føle dig sikker på, at han leverer ordentlige løsninger. Han er en god kollega, som jeg holder af at arbejde sammen med, fordi han møder op med en positiv attitude og en imponerende arbejdsmoral,« siger Slava Rubin, medstifter af Humbition.

Den positive attitude kommer måske fra nogle af de danske værdier, som Frederik Roikjer fortæller, at han har taget med til New York. Det må gerne være en god oplevelse og hyggeligt at gå på arbejde, forklarer han.

Han betegner sig selv som værende god til at holde fokus i et miljø, hvor der ofte er 100 bolde i luften.

»Jeg er god til at køre flere ting på samme tid og sørge for, at der er en god proces. Det gør, at jeg er til at stole på - arbejdet bliver altid gjort og gjort godt,« siger Frederik Roikjer.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.