Danske turister planter træer på Kanarieøerne

Star Tour og en miljøorganisation samarbejder om et træplantningsprojekt på Gran Canaria, hvor turister kan blive faddere for en lille ny.

Danmarks største rejsearrangør og Foresta Island Reforestation Foundation - en miljøorganisation med det formål at genoprette skovene på De Kanariske Øer - har succes med sit træplantningsprojekt på Gran Canaria. De rejsende støtter godt op om projektet.

- Hver gang vores kunder tilmelder sig udflugten "Det ægte Gran Canaria" får de mulighed for at blive fadder til et træ, de selv planter i et bestemt område, bestyret af Foresta. De modtager et certifikat på træet - sort og størrelse og GPS koordinater, så de senere kan finde det igen, og det er vældig populært, siger Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

Star Tour støtter Foresta økonomisk, og faddertræerne er en måde at markere dette samarbejde over for kunderne og involvere dem i et vigtigt miljø-genopretningsprojekt. De Kanariske Øer har nemlig hårdt brug for mere skov - mange steder er jorden eroderet på grund af fældning af store skovområder, og Foresta arbejder for at få øernes beplantning i balance igen.

- Mange af vores kunder interesserer sig for det sted, de er rejst til. Vi støtter flere forskellige sociale og miljømæssige projekter rundt om i verden, fordi vi mener det er vores ansvar som rejsearrangør, og det er dejligt, at opleve, at vores kunder også meget gerne involverer sig, hvis de får muligheden for det, mener Stig Elling.