Danske Banks topchef starter på CBS

CEO for Danske Bank, Thomas F. Borgen, ser frem til at lægge tid og kræfter på CBS det kommende studieår. Her skal han lære af universitetet, og det skal lære af ham. Ikke mindst ser han frem til at møde de studerende.

Administrerende direktør for Danske Bank, Thomas F. Borgen (tv), og rektor for CBS, Per Holten-Andersen. Thomas F. Borgen vil det kommende studieår have sin gang på CBS. Til glæde for såvel studerende og forskere som banken og direktøren selv. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en af de helt tunge drenge i dansk erhvervsliv, der tjekker ind på studieophold på CBS som en slags rådgiver og konsulent for og ledelse og forskere og som inspirator for studerende.

Således har Danske Banks administrerende direktør, Thomas F. Borgen, sagt ja til at bruge tid og kræfter på campus på Frederiksberg i løbet dette studieår.

Senere bliver han fulgt af andre danske topchefer, lyder det fra rektor på CBS, Per Holten-Andersen.

Når CBS rækker hånden ud til Thomas F. Borgen, og han tager imod den, handler det om, at universitetet gerne vil knytte tættere relationer til den banksektor, der i forvejen rekrutterer mange af dimittenderne fra CBS.

»Bankerne er en af vores sektorer at samarbejde med. På den her måde får vi mere indblik i den finansielle sektor, og hvad den efterspørger,« forklarer rektor:

»Han skal ikke ind og undervise som sådan. Han skal iagttage CBS set fra banksektoren. Er der ting, vi kan gøre bedre? Han får mulighed for at snakke med vores forskere og vores studerende, som han og sektoren af gode grunde er meget interesserede i, da det er deres kommende ansatte.«

Danske Banks CEO ser i særdeleshed frem til mødet med de studerende.

»Jeg ser frem til at komme tættere på det akademiske miljø og det seneste nye inde for forskningen. Og så gælder jeg til at møde de studerende. Det er noget af det mest inspirerende for mig,« siger han.

Umiddelbart lyder aftalen om hans ophold på CBS op til 15 timer. Men Thomas Borgen regner ikke med, at de kan gøre det.

»Jeg kommer til at engagere mig mere i CBS. Vi har i Danske Bank været i tæt dialog med uddannelsesinstitutionerne i mange år, men vi fornemmer og føler, vi skal tættere på dem,« siger han:

»Vi har som samfund brug for uddannelse og relevant uddannelse. Det er derfor, jeg engagerer mig i det her. Det er godt for samfundet og individet, og går de to ting godt, så går det også godt for Danske Bank.«

 

Som han ser det, så er »opgaven for universitetet at forberede de unge til arbejdslivet«, og »derfor er det vigtigt, at vi hele tiden kalibrerer fra begge sider«.

Han håber at kunne være inspirator og samtalepartner for de studerende. Om han også skal være egentlig mentor er uklart endnu. Han henviser til, at han allerede er mentor i Danske Bank og ved, »hvor krævende det er«.

Ifølge Thomas F. Borgen rekrutterer Danske Bank næsten 2.500 medarbejdere om året, og »mange af dem komme fra CBS«.

»Jeg håber, at jeg kan bidrage med nogle perspektiver på det, man kan kalde real life. Altså, hvordan kommer man ind i arbejdslivet, broen fra akademisk liv til praktisk liv, og hvad har mine 30 år i arbejdslivet og den finansielle sektor lært mig,« siger han:

»Det kommer til atforegå på mange måder. Med indlæg, at jeg sidder med små grupper og diskuterer udvalgt emner. Det kan være Q&A eller karrierevejledning. Jeg vil prøve at være ydmyg omkring, hvad det er, de studerende ønsker af mig og bedst kan bruge mig til.«

Selv vil han få et »indtryk af kollektivet på CBS« og de »tanker, studerende og forskere gør sig«.

»Det er noget, jeg kan tage med tilbage til bankens udvikling,« siger han.

Ifølge Per Holten-Andersen »handler det ikke umiddelbart om at skræddersy studier til Danske Bank, så den får sin egen uddannelse«.

Men, tilføjer han, »det kan komme senere i form af efter- og videreuddannelse«. Her tænker rektoren også på de kommende, såkaldte erhvervskandidater, der tager en kandidatuddannelse, samtidig med at de arbejder.

»Det er ret sikkert, at banksektoren vil komme i spil i forhold til erhvervskandidaterne,« siger han:

»De store virksomheder aftager 50-70 procent af vores studerende. Derfor er det oplagt at invitere topchefer fra andre helt store, danske virksomheder til at følge i Danske Banks fodspor. Men på sigt vil vi på den her måde også gerne tættere på de små og mellemstore virksomheder.«