Danske Banks gulddreng rykker nærmere toppen

Efter bl.a. ti år i Londons finansdistrikt og halvandet år som økonomidirektør i Danica rykker 37-årige Jacob Aarup-Andersen til april op i hierarkiet som ny økonomidirektør i Danske Bank.

Jacob Aarup-Andersen har gjort lynkarriere i finansverdenen. Foto: Thomas Lekfeldt
Læs mere
Fold sammen

Ydmygt forsøger han selv at nedtone al virakken, men der er en god grund til, at Jacob Aarup-Andersen på det seneste har fået klistret prædikater som gulddreng og finanskomet på sig. Med sine blot 37 år har Jacob Aarup-Andersen gjort lynkarriere, der sjældent ses i finanssektoren, og til april tager han næste skridt, når han bliver ny økonomidirektør i landets største bank, Danske Bank.

Historien om Jacob Aarup-Andersen er på den ene side meget glamourøs og på den anden side ganske ordinær. Hans professionelle liv er højtflyvende og præget af store forandringer, mens privatlivet nærmest er så nede på jorden og rodfæstet, som det kan blive.

Som søn af en børnehaveklasselærer og en isolatør er han opvokset på Fyn. Han er i dag gift med gymnasiekæresten Stine, med hvem han har tre sønner på tre, seks og ni år. Ud over at løbe, fiske og spille lidt tennis tilbringer han sin fritid sammen med familie og venner, hvoraf tre af de tætteste stammer helt tilbage fra børne­haveklassen.

Fuld fart på karrieren

Karrieren har der været anderledes fart på. Ved endt økonomistudie i 2002 blev Jacob Aarup-Andersen som 24-årig fastansat som analytiker af den amerikanske gigant Goldman Sachs i London. Han nåede en ekstraordinær forfremmelse, inden han i 2005 rykkede videre til den på daværende tidspunkt største hedgefond i verden, Highbridge Capital. Allerede otte måneder senere var han med til at stifte hedgefonden Montrica, der rejste omkring 20 mia. kr., inden finanskrisen ramte. De fire partnere solgte i 2010 selskabet til TPG, en af verdens største kapitalfonde, der ønskede at fastholde de fire stiftere i to år. I 2012 sagde han, som 34-årig, op. Ti år i London var nok, havde han aftalt med sin hustru. De tog hjem til Danmark og købte for 21 mio. kr. en stor villa i Charlottenlund nord for København og har derudover en båd liggende i Skovshoved Havn til fisketurene på Øresund.

I Danmark blev hans opgave for Danske Capital at starte en ny hedgefond op, hvilket han beskæftigede sig med i godt halvandet år, inden han blev økonomidirektør i Danica Pension i maj 2014.

Her har han lige siden haft Danske Banks adm. direktør, Thomas Borgen, som formand og Danske Banks afgående økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen som næstformand, så han er blevet vejet grundigt til det nye job. Samspillet med Thomas Borgen er blevet tættere og tættere, og de to deler synsvinkel om en »empowerment«-ledelse, hvor man sætter et stærkt hold omkring sig, og folk derefter selv tager ansvar.

Jacob Aarup-Andersen betegnes af flere som meget intelligent, handlekraftig og direkte i sin tone, men samtidig rolig og let at tale med.

Fra 1. januar bliver han kørt ind i det nye job af Henrik Ramlau-Hansen, inden han fra 1. april overtager og skal vise, at han også i en absolut topstilling kan leve op til de store forventninger, som lynkarrieren og de rosende prædikater har skabt.