Danske Bank og Novo går egne veje

To af landets største virksomheder vil helst have lederuddannelse skræddersyet til deres behov. Kun i enkelte tilfælde bruger vi MBA, fremhæver Danske Bank.

I Danske Bank foretrækker man at skræddersy efteruddannelse til virksomhedens ledere til fordel for eksempelvis en MBA, forklarer head of global leadership and talent development hos Danske Bank. Petrina Knowles Gjelstrup. (PR-foto) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi foretrækker at bruge vores egen målrettede efteruddannelse til lederne og bruger kun MBA i helt specielle tilfælde. Sådan lyder det fra to af landets største virksomheder i form af Danske Bank og Novo Nordisk.

Kommentaren kommer på baggrund af svar fra Berlingske Business’ toplederpanel. En lang række topledere er blevet spurgt om deres brug af MBA-uddannelser. I undersøgelsen svarer næsten fire ud af fem af toplederne, at deres brug af MBA er uændret. Lige over en femtedel svarer, at deres brug er stigende, mens ingen svarer, at den er faldende.

Hos både Novo og Danske Bank arbejder man mere med at skræddersy ledernes efteruddannelse, så den passer specifikt til de udviklingsbehov, som de respektive organisationer har.

»Når vi laver lederudvikling og lederuddannelser, tager vi først og fremmest udgangspunkt i vores strategi. Vi mener, at vi får den største organisatoriske effekt ved at gøre det på den måde,« siger Petrina Knowles Gjelstrup, chef for leder- og talentudvikling hos Danske Bank.

Kan være tilfælde

Hun understreger, at der kan være særtilfælde, hvor en MBA kan være det rigtige for den enkelte leders udviklingsbehov.

»Hvis du for eksempel har en talentfuld leder med lang operationel erfaring, men som mangler en fundamental, bred og generisk leder­uddannelse, kan en MBA være det rigtige svar,« siger Petrina Knowles Gjelstrup.

Nogenlunde samme melding lyder fra ­Novo Nordisk.

»I de seneste år er vi gået væk fra at tilbyde MBA-grader til medarbejderne til fordel for vores skræddersyede programmer, der inkluderer et program på Harvard Business School, som alle Vice Presidents var på i 2014-2015, og et igangværende skræddersyet program i samarbejde med Copenhagen Business School, for udvalgte talenter. Generelt støtter vi udvikling på jobbet ved at tilbyde udfordrende projekt­ansvar og globale jobrotationer frem for formel træning,« siger chef for Corporate Talent & Leadership Annelise Goldstein.