Dansk milliardær bag verdens største flåde af mindre regionalfly

En dansk milliardær har i stilhed skabt en kæmpe flåde af mindre regionalfly. Selskabet er nu verdens største.

Dash 8 Q400 er blandt de fly som selskabet Nordic Aviation ejer. Dette er dog et arkivfoto af et Dash 8 fra SAS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Nauntofte / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Nordic Aviation Capital hedder selskabet og er verdens største privatejede udlejer af fly. Bag det relativt ukendte selskab står milliardæren Martin Møller, der ejer hele selskabet, og har store vækstambitioner.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Vi har godt 160 fly, og inden for de næste to år er målet, at vi kommer over 200 fly, siger Martin Møller, der i dag er bestyrelsesformand for Nordic Aviation Capital til dagbladet Børsen.

47-årige Martin Møller, der bor i Florida, har formået at løfte indtjeningen betragteligt i en branche, som ellers er presset af hård priskonkurrence og høje omkostninger.

Også på evb.dk: Indstil Danmark sejeste iværksætter

I det netop offentliggjorte 2010/2011-regnskab endte omsætningen tæt på 1,1 mia. kr., mens indtjeningen var ca. 300 mio. kr. Selskabet købte i seneste regnskabsperiode 147 fly, men allerede nu er tallet vokset.

Selskabet har specialiseret sig i de såkaldte turboprop-fly, der er propeldrevne fly. Alle er de ejet af Nordic Aviation Capital og bliver udlejet til flyselskaber, der bruger dem til regionale flyvninger over hele verden.

- Der er vækst i Europa, Nordamerika og især i Sydamerika. Samtidig er der travlt i Asien, siger Martin Møller, der særligt peger på, at virksomheden har haft stor succes i Brasilien.

Læs også:

Rigmand holder pause i opkøb

Fynsk milliardær får millionsmæk