Dansk køb af norsk hytte vækker opsigt

En dansk oliemillionær har købt en hytte i Sandefjord, der er så dyr, at den var tæt på at slå rekorden på det norske boligmarked. Den forestående renovering vil formodentlig trække prisen i rekord.

Den 21. juni var en god dag for danske Brian Jepsen. Han er stifter af olieselskabet Altinex og valgte den dag at sælge en ordentlig portion aktier.

Da han efterfølgende kiggede på sin konto, var den forøget med 460 mio. norske kr.

Den danske oliemillionær har straks sendt pengene i arbejde - bl.a. for at finansiere et spektakulært boligkøb i Sandefjord, hvor landets næstdyreste hytte ligger. Den har Brian Jepsen købt for den nette sum af 32 mio. norske kr. Prisen er ikke høj nok til at få alarmklokkerne til at ringe, da en anden hytte gik til en pris på 34 mio. norske kr. Men nu venter en millionstor renovering af hytten, hvilket vil sende den nu danskejede hytte op på førstepladsen.

Det er finansavisen, der fortæller om købet.

I Norge har ejendomspriserne også haft fart på, hvilket illustreres af, at den dyreste hytte i 1996 kostede 10 mio. kr., nu skal man over de 34 mio. kr. for at slå rekorden.

Ejendomsmægleren bag handlen er dog overbevist om, at priserne vil fortsætte op, og mener at danske Brian Jepsen har gjort en god handel.