Dansk jobvækst går til udlændinge

Det bekymrer erhvervslivet, at størstedelen af de 40.000 nye job, der er kommet til under den nuværende regering, er gået til udlændinge.

Tre ud af fire af de 40.000 job, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Morten Østergaard (R) fortæller, at regeringen har skabt de seneste år, er besat af udenlandsk arbejdskraft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Tre ud af fire af de 40.000 job, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomiminister Morten Østergaard (R) fortæller, at regeringen har skabt de seneste år, er besat af udenlandsk arbejdskraft.

Det viser en beregning fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) ifølge Børsen.

»Det er selvfølgelig utrolig positivt, at det lige netop i disse år er muligt at skaffe arbejdskraft fra vores nabolande, men det er til gengæld meget negativt, at det ikke i samme periode er lykkedes at ændre beskæftigelsesfrekvensen for danske statsborgere,« siger administrerende direktør i DA Jørn Neergaard Larsen til avisen.

Udviklingen ser endnu værre ud, hvis man omregner fremgangen i beskæftigelsen til fuldtidspersoner i stedet for antallet af personer i job. Under den nuværende regering er der blevet skabt, hvad der svarer til 20.700 nye fuldtidsjob og heraf er 20.046 gået til udenlandske lønmodtagere, skriver Børsen.