Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
I relativ ubemærkethed er en dansker i de seneste år strøget helt til tops i den internationale mediebranche. Han får nu til opgave at lede et af de få medier, der har formået at gøre onlinejournalistik til en god forretning.
Navnet er Jimmy Maymann, og han har på halvandet år vundet tilliden hos meningsdanner og stifter Arianna Huffington, der lægger navn til Huffington Post. Det gør ham nu til adm. direktør.Kometkarrieren hos netmediet begyndte sidste år, da den amerikanske internetgigant AOL købte Jimmy Maymanns og vennen Claus Moseholms videobranding-koncept GoViral for en halv mia. kroner. Ugen efter købte AOL så Huffington Post, og Jimmy Maymann blev chef for Huffington Posts heftige planer om at ekspandere til resten af verden. Det kommer også til at være en af hans vigtigste opgaver fremover.»Ekspansionen bliver stadig et af de vigtigste områder for Huffington Post i de kommende år. Vi har indgået samarbejde med en lang række aviser i Europa, og snart er der også en samarbejdspartner på plads i Tyskland. Herefter følger Brasilien og Japan som de næste. Størstedelen af vores forretning ligger dog stadig i USA, og her skal vi fortsætte med at udvikle forretningen, som vi for nylig har gjort med vores TV-kanal HuffPost Live,« siger Jimmy Maymann.Huffington Post har i dag 60 mio. månedlige brugere, hvoraf størstedelen stadig kommer fra USA. Her startede Arianna Huffington og nogle få mediepersonligheder og debattører Huffington Post i 2005.Siden har netmediet med sin blanding af nyheder, holdningsstof og satsning på ny teknologi vundet de amerikanske netbrugeres gunst. Særligt i dækningen af politik har Huffington Post godt fat i amerikanerne. Til det amerikanske præsidentvalg for en måned siden havde man 11 mio. brugere og 1,5 mio. seere på online-TV-kanalen HuffPost Live på selve valgdagen.Hvad der er nok så opsigtsvækkende i dagens medieverden er, at Huffington Post har formået at tjene penge på onlinejournalistik. Selskabet nåede at hente sit første overskud i 2010, inden det blev solgt til AOL for 315 mio. dollar. AOL har siden investeret i Huffington Posts ekspansion. Fra næste år skal Huffington Post ifølge Jimmy Maymann igen til at oplyse selvstændige regnskabstal uafhængigt af AOL som koncern.
Computer bestemmer forsiden
Huffington Post er kendt for at turde satse på ny teknologi og læserinvolvering. Eksempelvis er det en computer-algoritme og ikke en redaktør, der prioriterer historierne på forsiden alt efter, hvad læserne debatterer og deler mest med andre på eksempelvis Facebook. Skal han pege på ét sted, hvor de traditionelle medier kan lære noget af nye netmedier som Huffington Post, er det her.
»Fra dag ét har teknologiudviklingen været placeret sammen med journalister, hvor jeg har fornemmelsen af, at traditionelle medier har udviklingsarbejdet gemt væk fra produktionen, Vi arbejder meget mere med at engagere vores brugere end mange andre medier,« siger Jimmy Maymann.Som eksempel bruger han den nye online-TV-kanal HuffPost Live. Seerne kan debattere med hinanden under udsendelserne via det sociale medie Twitter og se deres beskeder på skærmen. På samme måde kan værterne ringe seerne op via internet-telefontjenesten Skype, hvis de kan se, de har nogle interessante synspunkter, som kan indgå i programmet.Omvendt er Jimmy Maymann lidt mere tilbageholdende med, hvad Huffington Post kan lære af de klassiske medier. Huffington Post har dog indgået partnerskaber med aviser som Le Monde i Frankrig, El País i Spanien og La Republica i Italien.»De har stadigvæk en utrolig stor magt, og derfor giver det også god mening for os at indgå partnerskaber, da de har så stærkt et brand i de lande, hvor vi skal ind og nå break-even inden for to år,« siger han.Selv om Huffington Post har udviklet sig til en tung spiller på den internatione mediemarked og vil dominere endnu mere i de kommende år, så hæfter Jimmy Maymann hæfter sig ved, at Huffington Post på syvende år stadig besidder den entreprenørånd, som han kender fra sin tid som iværksætter.»Da vi solgte GoViral vidste jeg, at jeg ikke ville køre det videre under AOL. I stedet endte jeg i det her job, som ligner lidt et corporate-job, men derfor har det været dejligt at opleve på trods af snart 1.000 ansatte, og det gør det lettere for mig at fungere i,« siger han.