Dansk golfstjerne tiltalt for groft skattesvig

Professionel golfspiller bliver Bagmandspolitiets første mål i en omfattende optrævling af velhaveres skjulte formuer i udlandet.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver Jyllands-Postens sportssite spn.dk.

Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet, som er bagmandspolitiets formelle navn, har ifølge spn.dk rejst tiltale mod den succesfulde golfspiller for skattesvig af særlig grov karakter for 9,7 mio. kr.

Bagmandspolitiet kræver fængselsstraf efter en paragraf, der kan give op til otte års fængsel, og derudover vil politiet have ham idømt en tillægsbøde på 9,7 mio. kr. udover de 9,7 mio. kr., som skattemyndighederne mener at have til gode.

Golfspilleren står altså til at betale knap 20 mio. kroner, og han risikerer fængselsstraf. I øjeblikket deltager han i en stor turnering i udlandet sammen med andre store navne på området.

De store pengepræmier er rullet ind på kontoen, siden danskeren blev professionel. I alt har han tjent 55 mio. kroner i præmiepenge, dertil kommer indtægter fra forskellige sponsorer.

Politiet beskylder ham for at have kørt store summer uden om det danske skattevæsen ved at have tilmeldt sig en adresse i Monaco, mens han reelt har boet i sit sommerhus i Hornbæk. Dermed er hans indtægter ikke blevet beskattet i Danmark, og i perioden 2000-2006 har han dermed unddraget den danske statskasse millioner i skat.

»I vores optik er sagen alvorlig«, siger statsadvokat og chef for bagmandspolitiet Jens Madsen, til spn.dk.