Dansk Byggeri: Italienere må til lommerne

Dansk Byggeri opfordrer det italienske metrofirma CIPA til at få lukket sagen om underbetaling af metroarbejdere ved betale de 22 mio. kroner til 3F's medlemmer, som selskabet er blevet pålagt.

Foto: Søren Bidstrup. Det italienske underleverandør til Metroselskabet, italienske CIPA, skal betale 22 mio. kroner til medlemmer af 3F.
Læs mere
Fold sammen

Mens den italienske metroentreprenør CIPA fortsat ikke har meldt ud, hvordan selskabet forholder sig til at skulle efterbetale 22 mio. kr. til medlemmer af 3F, opfordrer Dansk Byggeri i klare vendinger sit italienske medlem til at komme til lommerne.

»Der er tale om en meget omfattende sag, som alt for længe har givet anledning til uro og spekulationer på arbejdspladsen. Det er forhåbentlig slut nu. Der er tale om et meget stort beløb - 22 mio. kroner er mange penge - og vi opfordrer virksomheden til at betale pengene til BJMF,« siger afdelingschef i Dansk Byggeri Thorsten Wilstrup i en meddelelse.

3F's oprindelige krav mod det italienske selskab var på 47 mio. kr., men tirsdag morgen afgjorde højesteretsdommer Poul Sørensen, at CIPA skal efterbetale 22 mio. kr. til fagforeningen BJMF, der hører under 3F.

Sagen har handlet om opgørelse af arbejdstid og manglende betaling for overarbejde til medarbejdere, som har arbejdet for det italienske selskab.

Også Copenhagen Metro Team, der er hovedentreprenør på metrobyggeriet, forventer, at CIPA udbetaler pengene til 3F's medlemmer.