Dansk bestyrelsesdronning får plads i IKEA-bestyrelse

Danmarks ukronede bestyrelsesdronning, Lone Fønss Schrøder, bliver nu foreslået som nyt medlem af IKEAs bestyrelse.

Lone Fønss Schrøder er den dansker med flest tunge internationale bestyrelsesposter Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervskvinden Lone Fønss Schrøder kan snart føje endnu en prestigefuld post til sin portefølje af bestyrelsesposter. På den kommende ordinære generalforsamling  i januar 2015 vil hun nemlig blive foreslået som nyt medlem af INGKA Holding B.V. bestyrelse - dvs. bestyrelsen for IKEA Group.

»Lone Fønss Schrøder har en solid baggrund fra logistik og som tidligere Senior Vice President for A.P. Møller-Mærsk og bringer værdifuld viden og kompetence inden for logistik, som er et centralt område for IKEA. Lone Fønss Schrøder er også tidligere adm. dir. for svenske Wallenius Lines,« hedder det i en pressemeddelelse.

Hun skal endvidere tilføre verdens største møbelforhandler tung international operationel og bestyrelseserfaring på tværs af et bredt spektrum af globale industrier – erfaring som kan være nyttig i forbindelse med IKEA Groups videre ekspansion.

Lone Fønss Schrøder er i dag medejer af en række digitale finansielle teknologi selskaber og er seniorrådgiver for Credit Suisse. Hun er også næstformand for Saxo Bank og i bestyrelsen for Schneider Electric og Volvo Car Corporation AB.

»IKEA har en decentral tankegang, er tæt på kunderne. De har en grundholdning om »at det meste er endnu ugjort – og en vidunderlige fremtid« og deres måde at arbejde med bæredygtighed på er meget inspirerende. Jeg er begejstret og beæret over at komme til at arbejde med IKEAs organisation og bidrage til den globale ekspansion,« siger Lone Fønss Schrøder selv om nomineringen.