Danmarks rigeste kvinder har formue på 59 milliarder

Danmark har 16 kvindelige milliardærer, viser den første opgørelse af kvindelige velhavere. Ecco-ejeren Hanni Toosbuy topper med en personlig formue på 14,7 mia. kr.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det myldrer med kvindelige milliardærer og mangemillionærer i Danmark. Berlingske har identificeret 41 kvinder med personlige formuer på mindst 300 mio. kr. Blandt de 41 er der fire mange-milliardærer, endnu tolv er milliardærer og andre fjorden er halv-milliardærer.

Danmarks suverænt rigeste kvinde er Hanni Toosbuy Kasprzak, som har arvet Ecco Sko og dermed en formue på 14,7 mia. kr. Nummer to og tre på listen er Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansens to døtre med hver personlige formuer på næsten fire mia. kr. Lego-døtrene bliver dog før eller siden effektivt overhalet af dynekongen Lars Larsens datter, Mette, som står til at arve halvdelen af Jysk og dermed en formue på ni mia. kr.

Se billederne: De er blandt Danmarks rigeste kvinder

De fleste af de rige kvinder er anden eller tredje generations arvinger. Det gælder Mærsk-døtrene, Danfoss-søstrene og springrytteren Emilie Martinsen, som har arvet sin fars tøjformue, mens succesfulde kvindelige iværksætter er et særsyn. Det skyldes blandt andet, at de er mindre risikovillige end mændene, lyder vurderingen.

Martin Junge, forskningschef i tænketanken Danmarks Erhvervsforsknings Akademi, har undersøgt kvindelige iværksættere.

»Kvinderne tør ikke satse på samme måde som mændene, og de holder heller ikke ved. Mange starter firma, mens de er på barsel, men når børnene vokser til, bliver mor lønmodtager igen,« siger han og peger på, at kvinderne også mangler rollemodeller.

Blandt kvinderne på top ti er der imidlertid to, som har opbygget milliard-formuer sammen med deres mænd. Det er medstifteren af smykke-koncernen Pandora, Winnie Dahl, som kan glæde sig over en personlig formue på tre mia. kr., og det er Merete Bech Povlsen, som sammen med ægtefællen står bag tøj-imperiet Bestseller. Hendes formue er opgjort til 2,3 mia. kr.

Listen over de 41 stenrige kvinder er udarbejdet på basis af den analyse af Danmarks rigeste familier, som Berlingske Business Magasin har bragt gennem mere end tyve år. Det er første gang, at de mest velbeslåede kvinder særskilt er blevet identificeret og analyseret.

Se billederne: De er blandt Danmarks rigeste kvinder